https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Hodošu iztirila lokomotiva

09.02.2011 ob 8:01  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V eni sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, v drugi je nastala samo materilana škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih sedem kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in dogodek na železnici. 

S področja kriminalitete sta bili obravnavani dve tatvini, štiri poškodovanja tuje stvari in ponarejanje listin. V Radencih je bila obravnavana tatvina dveh bančnih kartic. Neznanec je z računa dvignil tudi 1.000 evrov gotovine. V Babincih je neznanec s predsetvenika ukradel dve hidravlični cevi s priključki za traktor. Lastnika je oškodoval za 100 evrov. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so obravnavali tujca, kateri je uporabljal ponarejeno prometno dovoljenje. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo. 

Iztirila lokomotiva

Včeraj zjutraj je na železniški postaji Hodoš iztirila lokomotiva, z ogledom in zbiranjem obvestil pa je bilo ugotovljeno, da je  pri premiku lokomotive iz ena na drugi tir prišlo do t.i "razvoja kretnic" po vsej verjetnosti zaradi napake prometnika. Zaradi tega je iztiril drugi podstavni voziček lokomotive. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan, promet ni bil oviran, višina škode pa bo ugotovljena naknadno po dvigu in pregledu lokomotive. 

Javni red je bil kršen 5-krat v zasebnem prostoru in 2-krat na javnem kraju. Soboški policisti so enemu od kršiteljev izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes dopoldan med Mursko Soboto in Ihovo. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.