https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Velika Polana: Letošnji 20. Pomurski poletni festival vse dni brez vstopnine

15.07.2015 ob 7:00  

Organizatorji jubilejnega 20. Pomurskega festivala letos obljubljajo številne prireditve in aktivnosti za vse okuse ter vse dni brez vstopnine, potekal pa bo od 2. do 9. avgusta.


Včeraj je na domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani potekala novinarska konferenca, na kateri so organizatorji Društva Štrk Slovenija razkrili vseh 20 glasbenih skupin, ki se bodo v osmih dneh zvrstile na glavnem festivalskem odru. Predstavili so tudi aktivnosti štrkovega športnega tedna, vsebino kulinaričnega dogajanja, tekmovanje v zraku Štrk Si in druge atraktivnosti.

Brez vstopnine za dostopnost vseh obiskovalcev

Predsednik Društva Štrk Slovenija Štefan Jaklin je dajal, da so se v vseh teh dvajsetih letih trudili pripraviti tak program, ki bi zadostil okusom vseh populacij obiskovalcev. Vsako leto dodajajo nove dogodke, kot lansko leto Štrk Si, in izboljšujejo tradicionalne in pri obiskovalcih priljubljene dogodke. »Ob dvajsetem festivalu smo za naše obiskovalce pripravili festival brez vstopnine, predvsem zaradi tega, ker želimo, da so dogodki dostopni vsem obiskovalcem, da lahko praznujejo z nami in tako podoživimo vse minule festivale,« je še povedal Jaklin.

Dvesto tisoč evrov za izvedbo Pomurskega poletnega festivala

V teh devetnajstih letih je festival obiskalo več kot 800 tisoč navdušenih obiskovalcev, število obiskovalcev se je vsako leto povečalo za 20 do 30 procentov, zato letos pričakujejo še več obiskovalcev. Proračun za letošnje izvedbo festivala je 200 tisoč evrov.

Štrkov športni teden

Že 1. avgusta se bo v Mali Polani (Bükovje) odvijalo 9. tekmovanje v oranju za pokal Občine Velika Polana. Prvo nedeljo festivala se bo odvijal dogodek Štrk Si, ki je lansko leto naletel na zelo dober odziv. Na ta dan se bo predstavil tudi vrhunski akrobatski pilot Peter Podlunšek. V ponedeljek bodo na svoj račun prišli ljubitelji balinanja, na nogometni tekmi pa se bodo pomerili predstavniki občin proti predstavnikom medijem. Naslednji popoldan organizirajo turnir v malem nogometu, v petek pa bo turnir v odbojki na mivki. Zadnjo nedeljo pa se bo odvijalo kolesarjenje Fsi klačimo, ki ga pripravljajo ljubitelji starodobnih koles Polanski Pücki.

Zanimiv in pester popoldanski spremljevalni program

V sredo pridejo na vrsto tisti, ki so vešči pri kuhalnici, saj bo potekalo tekmovanje v kuhanju bujte repe.  V četrtek bo tradicionalno srečanje upokojencev, na katerem se družijo občani najstarejših generacij. V soboto bo potekal ponifest na ranču Vermida, kjer pripravljajo številna tekmovanja in jahanje ponijev za otroke. Zadnje popoldne festivala bo dogajanje popestrila kmečka olimpijada, zmagovalec pa se bo neposredno uvrstil na kvalifikacije tekmovanja Jadranske igre 2015. Kmečki olimpijadi se vsako leto pridruži tudi senje, na katerem se predstavijo domače obrti.

Četrtek namenjen Prazniku slovenske narodno-zabavne glasbe

Za zabavo v večernih urah bodo letos poskrbeli Severina, Blue Planet, Klapa Kambi, Plamen, DJ Niki Belucci, D´Kwaschen Retashy, Tropik, Polanski Zvoki, Ansambel Trim, Ansambel Štrk, Ansambel Petka, Slovenski zvoki, Leteći odred, Big Foot Mama, Prljavo kazalište in Tanja Žagar.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2015 ob 17:18 gost

      Stvarno si tele brez bontona...

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2015 ob 19:55 nedelica gost

        - 17:18 ((( '' tij si bonton v rit zatekni kar je res je res .Vsaki lahko izrazi svoje mnenje

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2015 ob 20:09 balon gost

      Grablaši tak samo balkan poslušajo,njin je tak drujgo brezveze.Samo še Zlata žila falij.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2015 ob 9:25 gost

      naj ti tvoja pove kak je pod rep dobila hahah...

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2015 ob 14:13 gostja gost

      Pred leti je ta festival nekaj pomenil in bil nekaj inovativnega v našem prostoru. Občutek smo imeli, da so se organizatorji res trudili in pripeljali kvalitetne izvajalce in niso podlegli množicam, ki itak želijo eno in isto. V zadnjem času pa so popustili in prav tako vabijo izvajalce, ki jih lahko skoraj vsak teden vidiš in poslušaš v vsaki vasi v Prekmurju. Škoda, s tem se je izgubila kreativnost in predvsem kvaliteta. S takimi izvajalci, kot so letos in že nekaj let se izgublja kvaliteta in se gre v populizem. Res je, da tudi denar nekaj pomeni, vendar se tudi z manj denarja, da pripeljati kvalitetnejše izvajalce. Tudi s kvaliteto se lahko vpliva na množice in ne le s kvantiteto in brezplačnimi vstopninami.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2015 ob 15:39 gost

      gostja ...naštej izvajalce...seveda po tvojem mnenju KVALITETNE...za drugo leto in da vidimo...vsako mnenje dobrodošlo...samo ne skrij se zdaj...piši dečva

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.07.2015 ob 16:11 tutu gost

      Samo ka so nej balkan. Če van tou kda grata, te mo še ges prišo na te vaš festival- pa če do špilali Franc Gorza,ali pa Kingston ali Rolling stonsi :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.07.2015 ob 16:43 gost

      Podpišem...samo ka so domači nej jugovina...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.07.2015 ob 19:23 adaewef gost

      isti kot jih vsako leto čujemo v nedelici in drugj epri nas. nič posebnega

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.07.2015 ob 20:25 miška gost

      Plamen, Blue planet - sami močni bendi Jajca na kvadrat. Te Blue planet san poslušal na maturanstkon plesi - čisti šrot!. Škoda ka več ne špšilajo Crno plavi, ka bi njin pokazali.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.07.2015 ob 21:35 gost

      Crno plavi ..hahahahaha...tej so še šalabajzari bili...hahaha...tij sumar si zmago z tof izjavov...ge v pm si se teh klošarov spomno...hahahaha crkneš ka piše...hahahahaha crno plavi...Küčko pa banda hahahaha

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.07.2015 ob 12:58 kapca gost

      Ansambel Grabljajmo ne bo nostopil to je domača skupina ?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.07.2015 ob 1:39 hotizanec gost

      Šerif zbira pa nema pojma od muzike, drujgi nesmijo nic povedati, itak de samo mularija, to ze vse 100krat bilau v pomurji...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.07.2015 ob 11:38 pancho villa gost

      Vsem, ki kritizirate organizatora predlagam, da se jim pridružite kot volonter ali pa še bolje zrihtajte jim denar pa bodo pripeljali LADY GAGO, če bo potrebno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.