https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

V Fazaneriji nov začetek s pomočju domačega podjetnika in ruskih partnerjev?

16.7.2015  

Trdnejše temelje za prihodnost in nov začetek naj bi Muri zagotovili s pomočjo finančne injekcije podjetnika iz našega okolja in njegovih ruskih partnerjev.

 

V sezoni 2012/13 je Mura igrala še na mednarodnem prizorišču in napredovali so vse do četrtega oziroma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa. Še vedno velja za drugi najuspešnejši slovenski klub na aktualni Uefini lestvici. A je ostala brez licence in prvoligaškega tekmovanja. Pravega zagona doslej ni bilo, črno-beli životarijo v tretji ligi. Razmere so v Fazaneriji spet kaotične. Največjo težavo predstavlja dolg v višini 187 tisoč evrov do javnega podjetja Komunala.

Odstop najbolj vplivnega člana UO Borisa Štivana, ki je v zadnjih letih krojil klubsko politiko, naj bi po pisanju spletnega portala ekipa24.si bil napoved novih velikih sprememb. Nov začetek naj bi s pomočjo ruske finančne injekcije omogočil naš lokalni podjetnik, ki veliko sodeluje z Rusijo. Svoje ruske  partnerje naj bi prepričal, da priskočijo na pomoč. Črno-beli naj bi mesečno prejemali 50 tisoč evrov oziroma 600 tisoč evrov na letni ravni. O tem znesku sanja večina prvoligašev in bi moral zadostovati, da Mura v prihajajoči sezoni ob napredovanju med drugoligaše postavi nov klubski ustroj in temelje za prihodnost. Ime ostaja zaenkrat skrivnost, razkrili pa naj bi ga kmalu na izredni skupščini. Takrat naj bi bila znana tudi skupina ljudi, ki bo prevzela vajeti v svoje roke. Aktualni predsednik Tomislav Knez pa naj bi odstopil.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija