https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO:Tokrat na Soboškem poletju Illumina in angleški mladinski pihalni orkester

Murska Sobota, 18.07.2015 ob 9:00  

Na tretjem petkovem večeru v sklopu Soboškega poletja 2015 so številni zbrani na murskosoboškem Trgu kulture prisluhnili ženski vokalni skupini Illumina in angleškemu mladinskemu pihalnemu orkestru Leicestershire Arts.

 

Illumina je nastala iz dekliškega komornega zbora Orfej, ki je skupaj z mladim zborovodjo Evgenom Bibiankom začela širiti repertoar in sodelovati z drugimi pevskimi skupinami iz Ljutomera in okolice, tako z moškimi kot ženskimi zasedbami. Njihovo petje prepričuje poslušalce tako na levi kot na desni strani Mure, vse tja do Maribora.

Kot drugi pa so nastopili mladinski pihalni orkester Leicestershire Arts, ki ga sestavljajo glasbeniki stari od 14 do 18 let, ki so izbrani na podlagi zahtevnih avdicij iz celotne regije Leicestershire v Združenem kraljestvu. Gre za uspešno kulturno in izobraževalno organizacijo, ki si prizadeva za visoko kakovost poučevanja in odličnost mladih nadarjenih glasbenikov, katere vključuje v simfonični ali pihalni orkester. Njihov koncert je vključeval predvsem glasbo iz muzikalov, filmov in pop repertoarja ter nekaj tradicionalnih skladb za pihalne orkestre.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.