https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Etno jazz kvartet džeZZva na krajšo turnejo po Srbiji

22.07.2015 ob 7:30  

Etno jazz kvartet džeZZva iz Murske Sobote se v kratkem odpravlja na krajšo turnejo po Srbiji, kjer bodo odigrali tri koncerte. Osrednji koncert se bo odvijal 3. 8. 2015, v okviru devetega mednarodnega Festivala etno in ambientalne glasbe Karusel v Čačku (www.karuselfest.org), kamor so jih organizatorji povabili že v začetku leta. Ostala dva koncerta bosta potekala 1.8. v Domu omladine v Beogradu in 2.8. v Kulturnem centru Gornji Milanovac.

Glasba etno jazz kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop v tradiciji zelo zanimive in specifične zasedbe. Glasba etno jazz kvarteta džeZZva temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se skupina spogleduje s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na njim značilen način in jim na ta način dajo oseben pečat. Zasedbo sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Mojmir Wolf (kontrabas) in Miran Celec (bobni). Kvartet džeZZva je v minulem letu izdal istoimenski prvenec z avtorsko glasbo, ki je naletela na odličen odziv pri kritikih in poslušalcih.

Nekaj medijskih objav in ocen plošče:

- džeZZva med 20 NAJ albumov v lanskem letu: TUKAJ

- Recenzija plošče na MMC: TUKAJ

- Recenzija plošče na rockline.si: TUKAJ 

- Recenzija plošče na soundguardian.hr: TUKAJ 

- Recenzija plošče na sigic.si: TUKAJ 

 

Celotno ploščo je možno slišati na povezavi tukaj ali tukaj

Skupna je posneta tudi video spot za skladbo East, ki je viden na povezavi tukaj

Več informacij o skupini si poglejte tukaj ali na njihovi fb strani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.