https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zanimanje Gomboca za najem Murine proizvodnje

23.07.2015 ob 11:55  

Kosovska družba Emporium ne bo najela proizvodnih zmogljivosti propadle Aha Mure, saj ne obstajajo zagotovila za dobičkonosno poslovanje v stečajnem postopku družbe. Najela naj bi jih družba sedanjega direktorja Aha Mure Dušana Gomboca.


Murskosoboško okrožno sodišče je po preteku enega leta od začetka stečaja minuli petek odločilo, da se mora proizvodnja v Aha Muri v obstoječi obliki ustaviti, saj tako nalaga insolvenčna zakonodaja, vendar se bo vseeno nadaljevala, so zapisali na spletnem portalu Dnevnik.si. Po mnenju stečajnega upravitelja Radovanovića Aha Mure bi naj proizvodne zmogljivosti najela družba zdajšnjega direktorja Aha MureDušana Gomboca.

Nujno nadaljevanje proizvodnje zaradi izpolnitev naročil do septembra

Družba Aha Mura se je izpostavila potencialnim odškodninskim zahtevkom naročnikov iz modne industrije, saj je sprejemala naročila, ki bi jih lahko dokončala šele do septembra. S tem je nadaljevanje proizvodnje v Aha Muri nujno. Poleg tega bi pri nadaljevanju proizvodnje številni (od 380 zaposlenih), ki so prejeli odpoved delovnega razmerja, lahko ohranili zaposlitve, in pa tudi zaradi lažje prodaje nepremičnin, strojev in ostalega.

Jeseni nova četrta dražba Mure

Za Aha Muro so že tri neuspešne javne dražbe. Na prvi je bila izklicna cena 4,6 milijona evrov, na tretji letos junija pa 2,3 milijona evrov, jeseni bi se naj zgodila še ena dražba. Neuradni kupec bi naj bil največji evropski proizvajalec oblačil liechtensteinska družba Ecco Global, ki je v lasti Erduana Mekića.

Drugi možni kupec je družba Emporium s Kosova, ki se sprva zanimala le za nakup Murinih proizvodnih zmogljivosti, sedaj preučuje še možnosti najema.

Letošnjim rdečim številkam botrovalo šivanje oblačil na zalogo

Aha Mura od začetka stečaja posluje v rdečih številkah. Od lanskega junija do konca leta 2014 je ustvarila 4,2 milijona evrov prihodkov od prodaje in dobrih štiri tisoč evrov izgube. Letos je od januarja do maja dosegla 2,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, čista izguba je znašala 162.000 evrov, za kar je glavni vzrok šivanje oblačil lastne blagovne znamke na zalogo.

 

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2015 ob 12:40 O:M:G gost

      to lejko samo popizdiš!!!!!!

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2015 ob 18:26 gost

      Ja,ja ...gnes den je preveč hudega na sveti...moreš biti iz zelo zlobnega semena, gda to komi želiš, posebno pa deci, te si jih tij nej vreden meti ali jih pa nemaš....je bog že znal komi jih da...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2015 ob 18:31 olosh gost

      Najboksa novica zadnjih 6 let!!!! Upajmo da pride do toga...drzin pesti :)

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2015 ob 20:15 gost

      gnoj@ nemreš kazensko odgovarjati za ŽELJE??? HALOO !! Men ise zdi da je dosti hujše ka zaradi ene osebe mora nekaj tisoč oseb trpeti!!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2015 ob 20:46 gnoj gost

        To je neposredna zelja po smrti osebe;) tak ka lejko in vupan ka ga domaci prijavijo policiji. P.S. zaradi tej osebe ma ze leto pa pol 400 lidij sluzbo;) tisoce jo je pa zgubilo zaradi Mojce pokracilje. Delavci se njemi klanjate lejko ka se mantra ka lejko telko lidij se sluzbo ma...in pamtite tou ce nede slo v najem te v roki kedna dni vsi na delaborzi ;)

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2015 ob 20:27 gost

      zaj se vidi kakšni primitivci so delali v muri...indri so tudi odpuščali pa se delavci nejso tak nizko spuščali, poiskali so si delo v avstiji pa je tou tou...samo tan trbej delati pa nej 100x na čič iti kak ste vi v muri delali, pojeb za ta si pa tij nej, tan si nebi mogo gezik brusiti pa tudi v marsikateroj prekmurskoj fabriki, ja, ja

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2015 ob 20:32 gost

      se opravičujen za zgornje besede. deca resno nejso nika kriva. PA ČEPRAV ZARADI TEGA MOJA DRUŽINA TRPI KER NISEM DOBIL ODPRAVNINE. BI IZBRISAL PA NE MOREM vem pa da so mi dali podpisat papirje in obljubili da se glede odpravnine ne bo nič spremenilo. zmagala je hudobija če se je vedelo da se ne bodo dobile odpravnine. Z TEM NAMENOM DA LAHKO NEKDO SEDAJ GRABI DENAR.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2015 ob 20:46 gost

      Sam maš družino, pa se tak nizko spistiš? Misli si kak bi tebi bilo, če bi kdo tvoji hčerki želel bolezen!? Grozno!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2015 ob 21:56 gost

      Vse ka je bilo čednoga v Muri je že zdavnaj odišlo, ostali so samo primitvci pa ostali nesposobni za kakšno redno delo.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.07.2015 ob 6:44 ziko gost

      dušan se trudi ka bi tau rejšo smo kauli sejbe ma dosti slabi svetovalcov manjakov ka jih nemo imenoval ....g.puhanova zelo sposbna pa je odšla njiva bi zvozila

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.07.2015 ob 8:36 gost

      Če takšne neumnosti pišejo ljudje ki so v muri zaposleni potem takšna firma res nemre nikamor iti kakor v stečaj. Jaz vidim rešitev za Muro. Naj da vlada iz programa pomoč za pomurje 6 mio. kakor je dala Lukančičevi pa jo te ges kupim za 2,4 mio iz stečaja. LP vsem.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.07.2015 ob 10:15 gost

      Tisti ,ki tak obsojate ovoga ,ka želi hčerki nekaj slaboga ,se ne pitate kelkin je ta človek napravo slaboga jih psihično spravo na dno takšni nemrejo prevzeti podjetja in naj ne delajo experimentov ka jih je bilo že zadosti naj najprle položi račune pa s čistimi rokami pride na dan,mislin ka majo največjo zaslugo za propad Mure vodilni delavci ,ki so dovolili za svoj žep ponižati 6000 zaposlenih in njihove familije,zato lopovi vseh dežel združite se in uničite kar je ostalo, pokradnite ka je ostalo za pokradnoti in to je obljublena EU

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2015 ob 12:30 gost

        kelko je znano van je niti eden direktor nej paso...vsi so vas psihično uničevali...ja v šoli bi se včili pa bi tudi lejko direktori bili pa bi te dali liden veeelke plače, vekše kak ma direktor, te bi vas pa delavci meliiii radi

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.07.2015 ob 10:50 Lolek gost

      Eh vejpa daj prosin te ne nakladaj, ka nemaš pojma ka pišeš! Nej čuda ka je šlo vse v k*** če so tan delali takši majmuni kak si tij. In priporočan ti, ka tu pa tan daš kakšno piko vmejs, ker to šalato ka si tij napiso, nemre nišče prečitati. Še deca v osnovni šoli kaj bokšoga skup spravijo :)

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2015 ob 18:51 gost

        Pravi lolek za direktora ,vendar si doktor znanosti če maš tak rad pravopis si prešti svoj zmazek pa te druge vči lolek?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2015 ob 23:43 Lolek gost

        Kda bos znal pisati in razmisljati mo vdaro kakso debato, do tecas pa šetnja! V ton kratkon komentari si dokazo kak kratka je tvoja pamet:) mene bi na tvojon mesti skrbelo;) nemres vrvati ka vse ma dostop do neta

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2015 ob 18:17 gost

        Če to želiš njegovemu otroku,potem ti nisi nič boljši kot on,kvečjemu slabši...slabič si !!

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2015 ob 18:21 gost

        Kar ne želiš sebi, ne želi drugemu....slabo se s slabim vrača...paaaziii...paaazzzzziiiii...hitro se vse vračaaaaa :)

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2015 ob 18:28 gnoj gost

        Vupan ka se zavedas ka za takso izjavo lejko kazensko odgovarjas. Vupan ka pride do toga, ka taksa gnila gamad pride na svoj racun!!!!!

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.