https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Avgusta spet dražje poštne storitve

24.07.2015 ob 7:05  

Pošta Slovenije bo naslednji mesec zaradi upadanja prometa in visokih stroškov že tretje leto zapored podražila univerzalne storitve, je zapisal Dnevnik.si.


Z naslednjim mesecem bo znamka s črkovno oznako A za pošiljanje standardnih pisem stala 36, prej 34 centov. Znamke B za dopisnice in navadna pisma do teže 50 gramov, pa se bo zvišala s 40 na 42 centov. Tiskovine bodo dražje za najmanj 20 odstotkov, najtežje tiskovine bodo dražje za 40 odstotkov.

Upad prometa tudi zaradi konkurence

Z letošnjimi podražitvami želijo nadomestiti visok upad prometa na področju klasičnih poštnih storitev v Sloveniji, zaradi vedno večje uporabe elektronskega načina komuniciranja in racionalizacije poslovanja velikih strank, kot so banke, zavarovalnice, ZPIZ in državna uprava. Prizadela jih je tudi  konkurenca, ki za distribucijo pošiljk uporablja njihovo razvejano poštno mrežo.

V letu 2012 so s prenosom standardnih in navadnih pisem, dopisnic, tiskovin in paketov ustvarili 13 odstotkov manj prihodkov. V letu 2013 je Pošta Slovenije zabeležila upad prometa iz 77 na 68 milijonov evrov. Ob tem je prenesena količina v letu 2012 upadla z 267 na 220 milijonov kosov, v letu 2013 pa na 186,6 milijona kosov, dodatnih 15 odstotkov manj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2015 ob 10:26 Radeba gost

      Some people collect stamps, I collect stadiums. http://radeba.manifo.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2015 ob 7:22 mali_kujek gost

      WTF ? " Prizadela jih je tudi konkurenca, ki za distribucijo pošiljk uporablja njihovo razvejano poštno mrežo." Pa te naj več kaserajo konkurenco, če tej nucajo njuvo mrežo, nej pa nas! Tak "inteligentne" razlage že od novinarof že dugo nejsan čul.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.