https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Methansova hiša je gostila radgonske likovnike

06.08.2015 ob 11:15  

Na ogled so dela z dvodnevne likovne kolonije Likovnega društva Gornja Radgona.

 

Ducat ustvarjalcev Likovnega društva Gornja Radgona je na 11. koloniji z zanimivim naslovom „Mislim okroglo“ , v galeriji in muzeju z bogato etnološko zbirko v Methansovi hiši, prijetno preživelo dva delovna, ustvarjalna in hkrati lepa dneva.

LD Gornja Radgona s predsednico Tatjano Mijatović, ki je zelo dobra organizatorka, slovi po naprednih pristopih v likovnih delih. Na njihovi razstavi ne boste videli podobnih slabo narejenih realističnih slik, temveč se boste srečali z nečim novim. Društvo že leta slovi po številnih likovno izobraženih članih in ljubiteljski umetniki to dobro izkoristijo za svoj napredek. Tudi na letošnji koloniji, katere izdelki so na ogled, so udeleženci razvili nove ideje, nove tehnike, novi načini razmišljanja skozi vizualno. Razstavo si vsekakor izplača ogledati, kdor nima možnosti za ogled v Galeriji in muzeju Methansova hiša, bo nova priložnost, meseca septembra v Galeriji kulturnega doma Gornja Radgona.

Ob otvoritvi razstave, ki bo v galeriji Methansove hiše na ogled do konca tega meseca, septembra pa se bo postavila na ogled v galerijo Doma kulture v Gornji Radgoni, je množico zbranih pozdravil lastnik hiše, član LD Gornja Radgona in gostitelj kolonije, Leopold Methans.

Kolonijo oziroma druženje je predstavila predsednica LD Gornja Radgona, Tatjana Mijatović. V kulturnem programu pa je nastopil moški pevski zbor KUD Mejnik Šentilj. Med številnimi obiskovalci in gosti razstave je bil tudi podžupan občine Šentilj, mag. Vlado Maher, ki je občinstvu in likovnikom namenil nekaj lepih besed. Razstavo, katero je odprla predsednica Zveze kulturnih društev občin Pesnica, Kungota, Šentilj, Franja Senćič, je javnosti predstavila akademska slikarka, mag. Saša Bezjak, ki je bila strokovni vodja kolonije. Predvsem je predstavila umetnost 20. stoletja z diaprojekcijo slikovnega gradiva, tako da so člani likovnega društva obnovili in dopolnili svoje znanje o tem obdobju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.