https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Otroci so se družili, spoznavali novo kulturo in ustvarjali

Murska Sobota, 7.8.2015  

V enoti Gozdiček Vrtca Murska Sobota so včeraj odprli razstavo otroških umetniških del, ki so nastala v sklopu 13. mednarodnega likovnega tabora »Umetnost ne pozna meja«. Na taboru se sedaj že tradicionalno srečujejo otroci, starši in strokovni delavci Vrtca Murska Sobota ter vrtca Alterbach iz Salzburga v Avstriji.

 

V soboškem parku in vrtcu Gozdičku je ta teden potekal letos že 13. mednarodni tabor z naslovom Umetnost ne pozna meja. Namen tabora je multikulturnost in druženje. Junija obiščejo murskosoboške družine vrtec v Avstriji, avstrijske družine pa obiščejo Mursko Soboto v mesecu avgustu.  Letos je Mursko Soboto obiskalo 9 družin, 14 otrok in 14 staršev ter 7 strokovnih delavcev.

Dopoldne so potekale ustvarjalne delavnice, popoldan pa so gostom iz Avstrije poskušajo približati kakšno od pomurskih zanimivosti ali znamenitosti. Letos je tabor povezan z 20. obletnico Mestne občine Murska Sobota, zato so temu primerno pripravili tudi delavnice z naslovom Murska Sobota skozi objektiv obiskovalcev.

Včeraj so ob zaključku pripravili razstavo del nastalih v sklopu tabora.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2015 ob 16:18 matjaž gost

      Jaz pa se samo bojim , da nebi vzgojitelji med seboj preveč ustvarjali , ali si nakopali nepotrebnega dela !?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.