https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovesnost ob praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer

Ljutomer, 08.08.2015 ob 7:00  

V petek, 7. avgusta,  je v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev ob praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer.


Letos je bila prireditev še posebej svečana, saj je po uvodnem nagovoru županje mag. Olge Karba sledila razglasitev častnega občana dr. Mirana Puconja. Dr. Miran Puconja je naziv častnega občana Občine Ljutomer prejel za izjemno raziskovalno, znanstveno in pedagoško delo ter vrhunske strokovne dosežke na področju etnologije, s čemer ima pomembne zasluge pri krepitvi ugleda občine Ljutomer.

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Plaketo z listino in denarno nagradno Občine Ljutomer je prejela Marija Pušenjak za ustvarjalno delo na področju vzgoje in izobraževanja in humanitarnem področju. Pisni priznanji pa sta prejela Janez Smolkovič za uspešno delovanje v gospodarstvu in Vinko Brenholc za uspešno delo na področju gostinstva in turizma.

Priznanje županje so prejeli: Kulturno društvo Babinci za dvajset let uspešnega delovanja, Dejan Razlag za deset let uspešnega delovanja portala Prlekija on net, Ivo Vrhar za izdajo knjige Moje Življenje, Društvo Mura Rafting za desetletje vložkov turističnega oživljanja prleškega porečja Mure, Lovsko društvo družine Ljutomer za 70 let družbeno koristnega delovanja, Jan Žibrat za vrhunske dosežke  na področju športa, Jože Magdič za dolgoletno predano delo pri ohranjanju naravne in kulturne dediščine,  mag. Igor Teršak za podporo ljutomerski kulturi in umetnosti, Arko d.o.o. za 15 let uspešnega delovanja in uveljavitve v mednarodnih poslovnih verigah in Janče Gartner za človekoljubno dejanje predaje svojega defibrilatorja v javno uporabo.

Za kratek kulturni vložek na koncu prireditve sta poskrbela Gal Gjurin in Nina Pušlar.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2015 ob 22:15 dd gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2015 ob 10:23 gost

      me zanima keko to po koštalo. je pa pije se že celi teden ko da nega krize

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2015 ob 12:39 Olgine nagrade gost

      Prvi in zadnji sta si zaslužila nagrade. Upam, da si s tem županja ne kupuje glasov. Za ostale pa ne vem s čim bi si jih zaslužili. Še eno županjino kupovanje glasov. Ne gre za občinska priznanja ampak za županjina. To je velika razlika!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.08.2015 ob 19:25 gost

      Pomembno je, da so priznanja dobili pravi ljudje.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.08.2015 ob 13:21 ....... gost

      Prav v tem je problem, ker jih niso dobili pravi ljudje!!! Kot je zapisal en zgoraj. Prvi in zadnji sta si zaslužila priznanje. Z ostalimi gre za kupovanje glasov.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.08.2015 ob 23:00 kiks gost

      olga vedno bole kak jovanka broz zrihtana.... zej po par letih stilski svetovalec nebi bija več potreben al še kak bi nucala.... komunikator se na cote glih ne spozna.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.