https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S kolesi do branikov slovenstva po občini Črenšovci

16.08.2015 ob 9:10  

Drugo leto zapored so v občini Črenšovci počastili branike slovenstva, do katerih so se zapeljali s kolesi.


Kolesarji so se včeraj popeljali skozi vse vasi v občini Črenšovci, kjer so počastili spomin na devet t.i. branikov slovenstva. V vseh šestih krajih občine so izbrali mesta, ki so v preteklosti pomembno prispevala k ohranitvi narodnega čutenja v tamkajšnji občini. Pri tem so se poklonili tudi kulturi, veri, gasilstvu, intelektualcem, žrtvam vojn in drugim.

Pot jih je vodila od spomenika padlim v 1. svetovni vojni v Parku spominov v Črenšovcih, do groba Maistrovega borca, duhovnika in publicista Jožefa Godine na pokopališču na Dolnji Bistrici, do spominske plošče braniteljem mostu čez reko Muro na Srednji Bistrici, kulturne dvorane s spominsko ploščo padlim v 2. svetovni vojni na Gornji Bistrici, Zelkove domačije v Črenšovcih, mimo spomenika osvobodilne fronte, do kapelice sv. Janeza Krstnika v Trnju in gasilskega muzeja v Žižkih. Tisti, ki jih bližajoča se nevihta ni pregnala domov, so pot s kolesi zaključili pri Kleklovem spomeniku pred občinsko zgradbo.

Na vsaki točki so se v nagovoru spomnili ljudi in dogodkov, ki so prispevali k krepitvi narodne zavesti, ter položili šopek domačega cvetja.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2015 ob 9:46 Minka gost

      Simona , Draga sestrana, fotografije so prva liga! pa tudi tekst kak se šika!

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2015 ob 9:47 Vend gost

      Vsaka vam čast! Upam, da se bo vsako leto ohranjala tradicija.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2015 ob 10:54 crni gost

      Jaj kak je vse van fajn vsi ste v nekšij nebesaj halo zbudite se .Končno što je pa pa priš ta ha sami takši keri so fejs lačni in žedni poglednite si sliko 41 točno se vijdi zakoj so prišli še vo z ut jim kaple tak so želni ja ja žalosno je to.No pa vse eno kmtje so nikoli nej poznali kaj je sramota in ponižanje.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2015 ob 15:29 gost

        Vsaka čast Trnarčaron, v petek so se jim po eni strani z občine črenšovci ki, so jih lahko zatajili sedaj se pa tam pred kapelico eni slikajo lahko jih je v eno stran,po domače sran

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2015 ob 15:57 gost

      Pravilno si napisal sedaj pa ni trnarčarov pred kapelico samo svetnik

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2015 ob 19:28 lipa gost

        Či so pa nej slovenskij zastav naročili, ka so Vendi. Nej je zatajila občina, zatajili so Trnčani. Či se nikši "Joško Joras" ne najde, de trbelo dvojezične table postaviti. Trnje se je priklüčilo Vogrskoj državi.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2015 ob 19:43 hotiza gost

      Ka se preseravlejo tej norci pa vlačijo po nekšij poteh namišlenij branitelov .Lidij je redno ta vročijna obrnola bogme

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.08.2015 ob 10:02 gomilice gost

      Ne de dugo ka de pa vse Vogrsko kak vö kaže .Ova banda je jzemlevide napravila kak bo .Preveč so Mađaron popöjstili vsega na našoj zemli za to pa nas glačijo tak pomali ka mamo kekece za poslance in vse ostalo

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2015 ob 12:38 lindau gost

      @gomilice, s strinjam s teuf, dodal bi šče samo tau, ka se v ton primeri selim na Štajersko.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.08.2015 ob 12:57 zavedni gost

      vsaka jin čast.....pravi, kleni Slovenci! Več takšneh nücamo, pa de pa vihrala slovenska zastavi pri vsakoj iže....še malo!!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.