https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

DžeZZva v Srbiji navdušila s tremi odličnimi koncerti

18.08.2015 ob 10:00  

Etno jazz kvartet džeZZva iz Murske Sobote se je pred dnevi vrnil s krajše turnejo po Srbiji, kjer so odigrali tri koncerte. Osrednji koncert se je odvijal v okviru sedmega mednarodnega Festivala etno in ambientalne glasbe Karusel v Čačku, kamor so jih organizatorji povabili že v začetku leta. Ostala dva koncerta pa sta potekala v Domu omladine v Beogradu in v Kulturnem centru Gornji Milanovac.

 

Prvi koncert srbske turneje se je odvijal v okviru prireditve Ljeto na Zidiću, pred Domom omladine v središču Beograda. Odziv je bil odličen, poslušalci pa zadovoljni. O njihovem nastopu so poročali celo v beograjski Politiki.

Naslednji dan jih je pot vodila proti Gornjem Malnovcu, kjer so imeli napovedan koncert v Kulturnem centru. Polna dvorana Kulturnega centra je bila dokaz, da srbski poslušalci prepoznajo kakovostno glasbo in ji z veseljem tudi prisluhnejo, čeprav izvajalcev ne poznajo. Iztok Rodež, kitarist kvarteta džeZZva, pravi: »Pregovorna gostoljubnost srbskih organizatorje in poslušalcev se je v našem primeru izkazala kot še kako točna. Sprejem tako organizatorjev, kot tudi poslušalcev je bil prav fascinanten. Poslušalci so našo glasbo sprejemali s celim telesom in nam po koncertih praviloma namenjali stoječe ovacije. Tega sicer nismo vajeni, nas pa zelo veseli, saj je to tudi dokaz, da se je naša glasba poslušalcev dotaknila. Ne vstaneš kar tako in aplavdiraš nastopajočemu.«

Nato pa so nastopili v Čačku na zaključnem večeru 7. Mednarodnega Festivala ambientalne in etno glasbe Karusel. Festival poteka mesec dni in poleg osrednjih koncertnih dogodkov obsega vrsto glasbenih in drugih delavnic, razstav, razprav in podobno. Zagotovo gre za enega večjih tovrstnih festivalov v regiji.

Kvartet džeZZva čaka sedaj še nekaj koncertov po Sloveniji, jeseni pa nameravajo posneti material za naslednjo ploščo, ki jo lahko pričakujemo v začetku naslednjega leta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.