https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos v soboški škofiji brez večjih pretresov

Murska Sobota, 27.08.2015 ob 9:00  

Kot je to v navadi, so se tudi letos prvega avgusta zgodile določene kadrovske menjave v Škofiji Murska Sobota. Za razliko od prejšnjih let jih tokrat ni tako veliko, niti niso preveč burne. V Turnišču so ostali brez obeh duhovnikov, prišli pa so trije menihi, sprememba se je zgodila tudi na mestu generalnega vikarja in kanclerja.


Župnijo Turnišče, kjer so se pred nekaj leti priselile ženske redovnice klarise, bodo po novem vodili minoriti iz redu frančiškanov. Župnik je postal 41-letni pater Anton Brinjovc, ki je bil do sedaj bolnišnični župnik na Univerzitetnem kliničnem centru in Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Kaplan je postal letošnji novomašnik pater Daniel Golavšek, duhovni pomočnik pa bo pater Franc Meško, ki je bil do sedaj na ptujski župniji.

Dosedanji župnijski upravitelj Robert Brest je bil razrešen te službe ter bil imenovan za izseljenskega duhovnika v Buenos Airesu v Argentini. Njegov pomočnik Srečko Fras, ki je še dve leti nazaj bil župnik v Martjancih, se seli za župnika v Župnijo Malo Nedeljo. Fras bo nadomestil Tomislava Roškariča, ki odhaja v mariborsko nadškofijo in bo župnik pri sv. Tomažu pri Ormožu.

Monsignor Franc Režonja, dozdajšnji generalni vikar in kancler Škofije Murska Sobota, je bil razrešen te službe in bil imenovan za škofovega vikarja narodnostnih skupnosti in duhovnega pomočnika v župniji Lendava, obenem ostaja župnik župnije Razkrižje. Izpraznjeno mesto je generalnega vikarja in kanclerja je zasedel Alojz Kozar mlajši, sicer župnik Župnije Odranci.

Novomašnik Andrej Lažeta, ki je nazadnje deloval v Župniji Bogojina, je bil imenovan za kaplana v župniji Gornja Radgona, kjer bo menjal Marjana Pučka, ki je bil imenovan za novega duhovnega asistenta v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru.

Zadnja sprememba, ki se je zgodila z začetkom meseca, pa je še razrešitev dr. Karla Bedernjaka, ki je bil duhovni pomočnik v Župniji Črensovci.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2015 ob 10:04 smrkci gost

      Spremembe so vedno dobrodošle,upajmo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2015 ob 12:47 podkancler gost

      KA PA ŠKOF, PA NJEGOV kancler , financminister Benkovič , SE NETA MENJALA ?Njeva trbej miniti , pa de takoj boljše !!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2015 ob 15:15 gost

      ka pa tista klarisa, ka je kao noseča bijla?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2015 ob 19:29 gost

      me veseli, da ste za naslovno sliko dali turniško novo cerkev , katera v tem letu obhaja 100-letnico. Kar pa se tiče prispevka pa bi se lahko malo bolje potrudili. G. Brest je bil župnik in ne župnijski upravitelj; sestre klarise se niso priselile ampak so v svojem samostanu. Nisem pikolovski, vendar je stvari potrebno predstaviti pravilno.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2015 ob 20:09 gost

      PAZI , KA BOUG MA DOLGO ŠIBO , DA O KLARISAH NE KLOBASAŠ NEUMNOSTI !!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2015 ob 6:38 Faran gost

      Baje, da je odhod v Argentino povezan z eno od mladih Klaris, ki je že tudi zapustila Turnišče in je trenutno doma pri starših v pričakovanju.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2015 ob 12:31 kupinar gost

      Te njemi je pa potrebno vkraj vrezati , vej pa zna ka je on nej zatou !!!!V Argentini pa štrik ukouli glave ! Te seje pa kak ven metal , da mladi hodijo pomanjkljivo oblečeni v cerkev in okouli nje ....

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2015 ob 13:28 debeli diktator gost

      Zakaj je bil razrešen dr. Karel Bedernjak? Če njega ne bi bilo, tudi škof ne bi imel škofije, kjer lahko udejanja vse svoje neumnosti. Višek nesramnosti je pridigati o enotnosti, odpuščanju, ponižnosti in še kaj. Na drugi strani pa odstraniti vse, ki si drznejo drugače misliti in Bog ne daj, kaj drugače povedati. Take maščevalnosti, kot je sedaj ne najdeš kar tako. Ljudem bo počasi prekipelo in hec bo, ko bodo kje v kakšni fari verniki vzeli v roke gnil paradižnik......

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.08.2015 ob 15:27 gost

      MUCA MJAV ŠKOFA IN BENKOVIČA BI BILO POTREBNO RAZREŠITI NE PA DR. BEDERNJAKA !!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.09.2015 ob 14:59 gost

      Tega starega sprevrženca Bedernjaka, bi bilo treba odpoklicati iz duhovniškega stanu, ne pa samo razrešiti.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.