https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Turnir za pokal KS Mačkovci osvojila Prosečka vas

Poznanovci, 19.8.2015  

Na pobudo nekaterih predstavnikov klubov malega nogometa, ki spadajo pod KS Mačkovci, so uvedli tradicionalni turnir za pokal KS Mačkovci. Kot prvi ga je organiziral KMN Poznanovci.

Na turnirju tako nastopa osem ekip iz tega sektorja, in sicer Dankovci, Mačkovci, Kuštanovci, Moščanci, Otovci, Pečarovci, Prosečka vas in Poznanovci. Turnir bi naj od letos naprej služil kot priprava na novo tekmovalno sezono in bi naj potekal teden ali dva pred pričetkom nove tekmovalne sezone.

Tekmovanje je potekalo v dveh sklopih. V prvem, skupinskem delu, so bile ekipe razporejene v dve skupini, nato pa so se najboljše štiri ekipe uvrstile v polfinale, in sicer Poznanovci in Pečarovci ter Prosečka vas in Kuštanovci. V finale so se z zmago 5:2 nad Pečarovci uvrstili domači Poznanovci in sosednja Prosečka vas, ki je z rezultatom 3:0 premagala Kuštanovce.

Prvi turnir KS Mačkovci je osvojila Prosečka vas, ki je v finalu, po strelih iz bele točke, premagala Poznanovce z rezultatom 5:4. Redni del se je končal brez zadetkov. Tretje mesto pa so osvojili Pečarovci, ki so v malem finalu z rezultatom 1:0 bili boljši od Kuštanovcev.

Najboljši strelec turnirja je bil Tomaž Šeruga, ki je kar šestkrat zatresel nasprotno mrežo. Sledila sta mu igralca zmagovalne ekipe Rok Fujs in Alojz Miličević, ki sta dosegla pet oziroma štiri zadetke.

Naj dodamo še, da so Poznanovci letos organizirali tudi gasilsko tekmovanje sektorja Mačkovci, katerega je prav tako osvojila Prosečka vas. Drugi so bili Pečarovci, tretji Otovci, četrti pa Kuštanovci.

    Fotogalerija