https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otroški tabor Šport nas združuje

20.08.2015 ob 8:00  

Naslednji teden, od 24. do 28. avgusta, bo  na Osnovni šoli III od 8.00 do 15.00 ure potekal športni tabor z naslovom Šport nas združuje. 

 

Na Osnovni šoli III bo od 24. do 28. avgusta potekal petdnevni otroški tabor Šport nas združuje, ki je namenjen fantom in dekletom starim od 6. do 12. let.  Otroci bodo pod strokovnim in pedagoškim vodstvom spoznavali razne športne discipline, v delavnicah pa spoznavali tematiko enakopravnost in razbijali predsodke.

Namen tabora je aktivno in razvedrujoče preživljanje prostega časa otrok. K uspešnemu vključevanju otrok v družbo veliko pripomore odlično oblikovana športna aktivnost. Slednja vključuje najboljše vrednote in pozitivne namere športa kot so samodisciplina, spoštovanje lastnega nasprotnika, poštenost, timsko delo in spoštovanje do vzajemno dogovorjenih pravil - pomoč posameznikom, da gradijo vrednote in komunikacijske veščine, ki so potrebne za preprečevanje in reševanje konfliktov v življenju.

Šport bogati otrokovo raziskovanje in dojemanje okolice ter samega sebe, poleg tega pa tudi spodbuja k dejavnejšemu gibalnemu izražanju ter doživljanju športa kot nekaj prijetnega, bogati čustveno-socialni razvoj in nenazadnje spodbuja razvoj posameznika v pravem pomenu besede.

Foto: facebook Šport nas združuje

    Fotogalerija