https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: V Predanovcih na občinskih igrah slavili Brezovci

Predanovci, 24.08.2015 ob 7:00  

V soboto so v Predanovcih potekale 7. vaške igre za prehodni pokal občine Puconci. 



V soboto, 22. 8. 2015, so v Predanovcih na igrišču potekale 7. vaške igre občine Puconci. Iger se je udeležilo 9 ekip vasi občine Puconci. Sestavljene so bile iz najman 6 članov, obvezno 3 moški in 3 ženske. Ekipe so tekmovale v 6 različnih zabavnih igrah, na kateriih so se tudi zmočili in ohladili, vložili pa so lahko tudi jokerja, da so se njihove točke podvojile.  Za celonočno zabavo pa je skrbela skupina Plamen, ki je s svojo glasbo razgrela in razplesala obiskovalce.

1. VODNI ZID - igra je trajala 3 minute, 3 moški iz ekipe so se postavili na eno stran zidu, ženske na drugo. Moški so morali spužve namočti z vodo, jih zalučati preko zidu, da jo je sotekmovalka ulovila in z njo stekla do posode in iztisnila vodo ter nato suho spužvo zalučala nazaj. 

2. PRELIVANJE VODE - tekmovalci sedijo na slami eden za drugim. Ženske imajo zvezane oči. Prvi tekmovalec zajame vodo in tako reko glave zliva nazaj drugemu v vedro. In tako potuje prelivanje po verigi do piska sodnikov.

3. PIHANJE ŽOGICE - tekmovlci z majhnimi kozarci nosijo vodo preko ovir in slaloma do večjih kozarcev, ki jih je potrebno napolniti in nato žogico pihniti v nasednji kozrec. V primeru da žogica ob pihu ni v naslednjem kozarcu se vsa voda izlij in morajo tekmovalci začeti znova.

4. SKAKANJE V JUMBO VREČI - 4 tekmovalci se ob pisku postavijo v jumbo vrečo in začnejo skakati do ciljne črte.

5. ZADENI PÜTO - Ena tekmovalka z zvezanimi očmi stoji v kadi polni različnih žogic in jih meče k tekmovalcema, ki žogice lvita z žakljem. Ta dva morata nato z žakljem vreči žogice naprej, do tekmovalke, ki jih lovi z püto.

6. IGRA PRESENEČENJA - sestavljena je bila iz 3 iger. Pri prvi igri so morali tekmovalci preteči slalom medtem, ko so stali v lesti in z njo tekli. Ko so to opravili so vzeli žaklje in z njimi odskakljali do črte, kjer se je tekmovalec vlegel v samokolnico s kanglicma v roki. Dve ženski tekmovalki pa sta prijeli za ročaj samokolnice in z njim pretekli poligon, medtem, ko je temovalec zajel vodo in jo nakoncu izpraznil v vedro. Nato se je to ponovilo še z žensko tekmovalko v samokolnici in dvema moškima ki sta jo potiskala. 


REZULTATI: 

1. mesto - ekipa Brezovci - dosegli 58 točk

2. mesto - ekipa Strukovci - dosegli 57 točk

3. mesto - ekipa Šürihaz (Strukovci po Madžarsko)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2015 ob 20:17 gost

      PRI VAS ešče takši (primitivizem ) ide !!! Mij smo daleč od tega , zato se takih igric samo spominjamo , oziroma nam je taka ##zabava ## brezvezna oziroma zastarela ! No vam je tole le nekaj novega ščim se sprostite oziroma razveselite !!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.