https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prestižno priznanje Vinar leta prejele Radgonske gorice

26.08.2015 ob 13:45  

Ob dnevu vinarjev so na sejmu Agra v Gornji Radgoni razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja vin. V kakovosti se je tokrat pomerilo 137 vinarjev iz šestih držav s skupno 418 vzorci vin, priznanje Vinar leta pa so prejele Radgonske gorice.


Pred začetkom sejma je potekalo 41. ocenjevanje Vino Slovenija Gornja Radgona, ki velja za najvplivnejše preverjanje kakovosti slovenskih vin v mednarodni konkurenci, in peto ocenjevanje vin iz ekološko pridelanega grozdja. Novost letošnjega ocenjevanja je bilo vzporedno novinarsko ocenjevanje vin v kategoriji suhih belih aromatičnih vin.

Na 41. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je sodelovalo 125 pridelovalcev iz 6-ih držav s 393-imi vini. Največja udeležba je bila iz Slovenije (96 vinarjev s 310-imi vzorci vina), sledili so jim: 8 vinarjev iz Avstrije s 34-imi vini, 10 iz Hrvaške z 20-imi vini, 9 iz Češke z 18-imi vini, ter Makedonija (1 proizvajalec s 6-imi vini) in Madžarska (1 proizvajalec s 5-imi vini.) Komisija je podelila 9 šampionskih naslovov, 12 velikih zlatih medalj, 80 zlatih in 223 srebrnih medalj.

Na 5. ocenjevanju vin iz ekološko pridelanega grozdja, Vino Slovenija Gornja Radgona  "BIO" je sodelovalo 12 pridelovalcev iz treh držav s 25 vzorci vina, 8 iz Avstrije z 22 vini, eden iz Madžarske z enim vzorcem, ter dva iz Slovenije s po dvema vzorcema. Med ocenjenimi vini je komisija izbrala enega šampiona, podelila zlate medalje štirim vinom ter jih 15 nagradila s srebrnimi.

Prisotne so na slovesni razglasitvi nagovorili in podelili priznanja: Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, Vinska kraljica Slovenije Sandra Vučko, predsednik ocenjevalnih komisij Mojmir Wondra in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Foto: pomurski-sejem.si

Vsem nagrajencem in gostom je na prireditvi zapela priznana slovenska operna pevka Alenka Gotar.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2015 ob 21:54 ms gost

      ah Židan prodajalec megle je tüdi poulek

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2015 ob 21:23 gost

      Na Agri prestižno priznanje! Hahaha... Pa ne me je..t!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.