https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Karbova želi po poti Markoje: Ji bo uspelo?

Ljutomer, 27.08.2015 ob 7:00  
V Ljutomeru se je zaključila 1. faza komunalne ureditve Puchove poslovne cone.
 

 
S pomočjo evropskih sredstev se je namreč opremilo 6,5 hektarjev stavbnih zemljišč s komunalno infrastrukturo. Skupna vrednost projekta znaša 561.000 evrov, od tega jih je Evropa primaknila 398.000 evrov.
 
Vaba za investitorje - nižji komunalni prispevek
 
Namen ureditve nove poslovne cone je ustvarjanje dodatnih možnosti za gospodarski razvoj in nove zaposlitve, pravijo na ljutomerski občini. Za vse investitorje je na voljo tudi dodatna spodbuda v obliki 70 odstotkov nižjega komunalnega prispevka.
 
Foto: Občina Ljutomer
 
S prvo fazo ureditve Puchove poslovne cone so bili, ob ureditvi stavbnih zemljišč, izgrajeni še cesta in pločnik, nova fekalna kanalizacija, nova meteorna kanalizacija, meteorni zadrževalni jarek in javna razsvetljava. Prav tako je bila izvedena še rekonstrukcija fekalne kanalizacije. Kot pojasnjujejo na ljutomerski občini, prvi investitorji že trkajo na vrata. A o imenih še ne govorijo. 
 
Odranci so vzor
 
So se pa z imeni in konkretnimi investitorji v preteklih letih dokazali v Občini Odranci, ki velja za eno najbolj razvitih v Sloveniji. Njihova poslovna cona je namreč v nekaj letih postala tako mamljiva, da so jo povsem zapolnili. Kako se bo v Ljutomeru izkazala županja Olga Karba, bo pokazal čas. Svojega je v Odrancih tamkajšnji župan Ivan Markoja vsekakor odlično vnovčil. 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2015 ob 8:35 kuntakinte gost

      Markoja je samo eden. Kopejrati ga je nej mogouče. V občini Odranci je cca 2000 prebivalcov, v industrijski coni pa majo več kak 500 delovnij mest poulek malij zasebnij podjetij. Najdite mi bole uspešno občino v Sloveniji. Spoštovani g. Markoja in občani Odranec samo tak naprej!

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2015 ob 9:18 Gost gost

      Bo, bo Olga, samo garmina si kupi, da mu boš lahko sledila po poti.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2015 ob 9:37 fičfirič gost

      kak te nega imen? novinar slabo opravil svoje delo :) cela cona že puna :)

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2015 ob 9:58 prekmurje zbudi se gost

      Tou bi morala biti glavna skrb vseh županov, kak pripelati nove investicije v občine. Večina pa rajši prireja gasilske veselice, asvaltira gozdne ceste,prekopavlejo tej občine z bagerji kak kašni krti, skratka nika pametnoga. Človek nevej če nega zadosta znanja, poguma ali pejnez , pri večini županov ali pa mogoče vsega skupaj. Mislim ,ka de na naslednjih volitvah čas za nove župane, drzne, inovativne, usmerjene v ustvarjanje pogojev za privabljanje novih podjetniških investicij.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2015 ob 10:46 Jaz gost

      Kej de Karbova... Če glih je magistra prava in samooklicana srčna ženska, ne ve razmišljate drgaček kak skoz peneze... Te pa če glih morejo nedužne deca nastrodate... Očitno pa je tak zaposlena ka nema cejta niti za sestanek z svojimi volilci!

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.09.2015 ob 7:27 gost

        Če nima cajta niti za svoje kdaj bomo te le prišli na vrsto za sestanek tisti, ki nismo njeni?!

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2015 ob 11:07 gost

      ah tale ženska je imela svojo proložnost. Od kdaj je na oblasti se samo ukvarja z rihtanjem poslov tistim ki so jo spravili na stolček in nepomembnimi zadevami. Dej no.Že sama izbira dožupanov je da se zjokaš. Bauštelci, penzionisti iz stranke mladih(!?) in podobni...

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.08.2015 ob 12:31 gost

      Olgi , BO USPELO !! Gospa je sposobna in naj vstraja , podrepnikov , ki pa ji samo nasprotujejo , pa naj ne upošteva ! Rezultati so vidni in mi smo ponosni na to in na njo !

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.08.2015 ob 12:45 gost

      Ona je največja sramota za Ljutomer, kako vse tone v občini. Prekmurje se nam smeji, Radgona se nam smeji, še v Ljubljani je sploh nočejo sprejeti. Naj še le malo pokradne pa svojim razdeli te občinske peneze, potem pa bomo vsi srečni, da se poslovi, da se lahko začenejo stvari premikati na bolje.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.08.2015 ob 13:06 gost ms gost

      To ni nič.Vzgled si vzamite soboškega župana vse je povezal cela obrtna cona je zasedena, če ni na parcelah objektov pa je plevel, tako se dela. To je predlog za pomurca leta.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.08.2015 ob 13:11 smrkci gost

      Vsi župani in županje bi se morali zgledovati po Markoji,ali pa k Markoji na kakšen tečaj to bi njim zelo prišlo prav.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.08.2015 ob 13:38 J.plečnik gost

      Poglejte polanskega šerifa!on si je bar spomenik v Polani postavo,pa svojo firmo!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.08.2015 ob 14:53 gost prlek gost

      Spoštovani ni samo odvisno od Markoje ali Karbove da je poslovna cona polna predvsem je odvisno od denarja ki ga gospodarstvo hoče investirati v razvoj. vsak se trudi po svoje in želi najboljše samo včasih se vse sesuje in ni rezultata kot je pričakovan. Vsi ti projekti pa so želje v oblakih in ni odvisno od enega. Če bi vsak državljan vsaj minuto pomagal pri dobrobit bi se stvari zelo spremenile vendar eni drugo ne vedo kot nasprotovati drugi pa samo kimat svojih glav pa ne zna uporabljati 80% ljudi zato smo tam kjer smo. Občani zbudite se in malo začnite uporabljati svoje glave in roke in bo vam veliko lažje.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2015 ob 13:19 cvenar gost

        fest lepo si napisa. Teško je f ptaksi. lehko si kak šte nadpovprečno sposoben neš moga narediti nič če nesi njen! fsakšega ki je ne jeni de odrezala

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.08.2015 ob 20:13 gost

      ATEK PRAV MOTE! MISLITI Z SVOJO GLAVO ! SE DE BUJŠE, OLGICA DRŽI SE ! SEKSI BABA !

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.08.2015 ob 21:03 Občan gost

      Zahodna civilizacija temelji na Splošni deklaraciji človekovih pravic, ki vsakomur priznava enake in neodtujljive človekove pravice in temeljne svoboščine. Ko bo gospa to dojela in nebo več delila občanov na naše in vaše bo tudi razvoj gospodarstva.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.08.2015 ob 22:50 manjak gost

      Jaz razmišljam, ka bi v obrtni coni v lotmerki poleg česneka eno parcelo meja, moren pitati či je kakšna z že naretin gostinskim objektom, samo takšno v keri bi v klet investira pa bi mi puf zredirali.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.08.2015 ob 8:52 prlekija gost

      Puhova cona se komunalno opremlja že celo večnost....če do s takšnim tempom delali še naprej še dugo nede delovnih mest.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.08.2015 ob 13:16 cvenar gost

      Tota ne segne Markoji do gležja! Okoli tote cone je škoda besed. Fsi didimo za kaj gre. Kak le paše kmetijstvo v obrtno cono???? Tak kak sedlo na kravo! Malo se zbüdite!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.09.2015 ob 8:56 pomurec gost

      mene še izda zanima kdo so novi investiteroi... v naši občini so vedno tak skrivnostni... smo meli drsališče, pa nihče ne zna što to financera, češ donatori.... pa reči keri ka se zahvolimo... investitori tudi top secret... če de se pisalo do si konkurenčni pa do pred grabili po priložnosti.... samo da se meni al zdi ka to bole napihovaja lukjastega balona.... dosta se piha pa nič ne napihne.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.09.2015 ob 13:34 kujek gost

      Odrančarje so eni redkij šterin je občina na kožo bila pisana. Investitorje so seveda nej prišli zaradi nižjih uradnikov na raznih agencijah, tak kak eni tumačijo. Investitor iz Nemčije je prek županove hčerke - štera je ponujala nepremičnine v občini Odranci, prišo. Da se je prvič pelo v Odrance in je vido cerkev z tornjon je mi jasno gratalo kakšen narod v toj inda najbolje zaničevanjoj s strani komunajzarof vesi živi. Župan pa je tüj razmo ka je investicija te da pride kapital+znanje v občino. Soboškim hohštaplerski županom je investicija seveda finaceranje tekem Red Bulla v Rovinji in Budapešti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.