https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V murskosoboški galeriji razstava Stupice in umetnikov, ki rišejo z usti ali nogami

Murska Sobota, 04.09.2015 ob 11:00  

Včeraj so v murskosoboški galeriji odprli kar dve razstavi: v veliki galeriji razstavo Marlenke Stupice Ilustracije, v mali galeriji pa razstavo slik slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

 

V veliki galeriji si do 14. okrobra lahko ogledamo razstavo Ilustracije Prešernove nagrajenke Marlenke Stupice. Razstavo je murskosoboški galeriji posredovala Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj. Stupice verjetno posebej ni predstavljati, saj se je spomnimo po izjemnih ilustracijah otroških knjig.

V mali galeriji pa so odprli zanimivo razstavo slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, ki jo posreduje Založba UNSU (Založba umetnikov, ki rišejo z usti ali nogami). Ta podpira invalidne slikarje in skrbi za popularizacijo njihovih likovnih del. V Galeriji Murska Sobota svoje slike predstavlja 11 avtorjev: Vojko Gašperut- Gašper, Nevenka Gorjanc, Roman Gruntar, Angela Medved, Silvo Mehle, Martina Pavlovič, Erik Pibernik, Dragica Sušanj, Željko Vertelj, Neja Zrimšek Žiger in Benjamin Žnidaršič. Z razstavo želi Galerija Murska Sobota opozoriti na ranljive skupine in  njihovo izjemno prizadevnost na likovnem področju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.