https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Danes si lahko ogledate murskosoboško vojašnico

Murska Sobota, 04.09.2015 ob 13:00  

Danes je odprla svoja vrata za javnost vse do 19. ure vojašnica Murska  Sobota. Ves dan se obiskovalcem predstavljajo vse njihove enote s svojo oborožitvijo in opremo, pa tudi enote civilne zaščite, gasilci, policija,  strelsko društvo M48 itd. Obiskovalcem je na voljo tudi »vojaška hrana«. Eno najbolj atraktivnih doživetij pa je vožnja z novo murskosoboško gasilsko lestvijo, ki vas popelje na 40 m višine, od koder je lep razgled na mesto s širšo okolico.

 

Za obiskovalce so pripravili tudi dinamične in statične predstavitve oborožitve in opreme Slovenske vojske (predstavitev bojnih vozil, pehotne oborožitve, opreme različnih enot Slovenske vojske), predstavitev vojaškega poklica in možnosti vključevanja v Slovensko vojsko, vožnja z bojnimi vozili, predstavitev zunanjih sodelujočih (PU Murska Sobota, GD Murska Sobota, URS ZR – Izpostava Murska Sobota), gurmanom pa je na voljo vojaški obrok udeležencev tekmovanja v terenski pripravi. Za otroke je organiziran otroški kotiček z likovno delavnico in maskiranjem. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2015 ob 14:16 M gost

      Pogrešam vojaški pasulj. :(

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2015 ob 1:04 gost

      Kokoški na fotografiji št. 5, pa jar brez kap na frizurcah!?! Joj, joj, joj...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2015 ob 15:04 gost

      zanimivo nisem opazil nobene slike od opreme CZ, če se nemotim so bili prvi z desne ko si prišel v vojašnico..........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.