https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Odprtje 36. Lendavske trgatve z etno povorko

Lendava, 05.09.2015 ob 14:18  

Danes dopoldne se je v starem mestnem jedru Lendave s povorko pričela 26. Lendavska trgatev.

V povorki je sodeloval pihalni orkester in mažoretke Nedelišče, vinska kraljica Tamara Casar, vinski vitezi Društva vinogradnikov Čentiba, kolesarski klub Varaški šujstri in Polanski Pücki. Različne krajevne skupnosti pa so se predstavile v narodnih nošah ali na različnih zanimivo izdelanih vozovih.

Popoldne si v sklopu Lendavske trgatve lahko ogledate ponudbo lokalne kulinarike, folklorni festival Kulturna dediščina v pesmi in plesu, zvečer pa vas bo zabavala glasbena skupina Weekend band in tamburaška skupina Mejaši.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2015 ob 19:24 Greekson gost

      Pa odprtje stolpa, keri de za eno leto.. 10x manj obiskani kot trenutno :)

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2015 ob 6:49 vinko megla gost

      Neven ka je tu tak zanimijvoga za pokazati in viditi nekaj se hodi se ništrni naduvlejo edi so pa tak veseli ka lejko te nimkake slikajo. Ka je tak fajnoga ka se vsakše leto odi tou zijat ta brez veze nikaj čednoga nega za viditi.Na ništerni idejo tou zijat ker najdejo sebe tu notri pa kakšo kupico kšenki ge dobijo.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2015 ob 9:28 kodila gost

      Vinko, tij si v megli.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2015 ob 11:35 vinko megla gost

        kodila@ pa idi tij v rit ka se vo mečeš ka si tak fajnoga odneso z te prireditve ha nič edijno tej somari so ti ostali v spomijni kak so se nimake delali ti pa kcoj kmet eden. Nikšoga zanimijvoga prizora nigdi ne vijdin same somarije in pijančevanje to bi trebalo ukinit takoj banda ena.

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2015 ob 13:21 gost

      maškarada v Lendavi

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2015 ob 14:39 Fidlboy gost

      Jaz sem se udeležil samo povorke. Je bla še kar zanimiva. Moram priznati, ka ma Megleni delno prav. Med povorko so zastonj delili špricere, razne potice in še kaj, tak da sem se zašenki najo, pa nisem rabil met kosila. Pohvalil bi oba voditelja Murskega vala, ki sta komentirala povorko in vrtela slovensko glasbo. Vsaka vama čast. Končno sem se v Lendavi v domačem okolju počutil kot da je Lendava v Sloveniji ne pa na Hrvatiji ali na Madžarskem. Pa nasplošno bi pohvalil murski val, ga rad poslušam saj vrtijo veliko slovenske glasbe tudi rock, vsaka čast. Zvečer pa na muziko nikoli ne grem na Lendavsko trgatev ,saj skoz privlečejo samo hrvaške bende. Dokler bo tak me pač v večernih urah ne bo na tej prireditvi. Če si pogledate slike z večernega dela prireditve, boste videli, da na nastopu Mejaši, prevladujejo Cigani oz naši čarni bratje. Vsaka vam čast organizatorji, naslednjo leto pa kakšega Zečiča ali pa Drozgo pa je puna kapa. Itak je južni del Lendave Hrvaški, severni Madžarski, v osrednjem delu pa nekaj Slovencev. V Lendavske gostilne že leta niti vstopim ne, saj vsi veselo vrtijo radio 105, isto tak vsa podjetja v Lendavi kolko čujem. Tak ka tudi Lendava z ostalim delom prekmurja se lahko pomalem priključi Merdžimurju in Lijepi naši. Ej, jej moja Lendava kam si prišla. Gospodarstvo v kurcu. Stolp tudi delovnih mest ne bo prinesel. Ni čudno, da se nas je v zadnjih 20 letih veliko Lendavčanov izselilo v notranjost Slovenije. Se sprašujete zakaj? Mesto postaja Medžimursko madžarska kolonija z slovensko manjšino. Za konec še enkrat. Hvala vam Murski val vsaj za nekaj lepih trenutkov.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.09.2015 ob 16:48 recek gost

        Fildboy.....lejko poslöjšaš radio Maxi nej 105 ali pa radio Ognjišče dosta je radijskij postaj po želji

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.09.2015 ob 20:16 gost

      Etno ďajca...maďarsko meďimurska

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.09.2015 ob 16:46 krofaš gost

      Nega več priredijtve ge ne bi prišli lakotinjeki ka si blek napunijo z jedačo in pijačo te pa okroug gučijo kak je vse drago .Sramota .Eno pa je tüdi moteče tej vogrski napisi .Slovenci oziroma domačijno Lendavčari vougron v rit sijlijo .

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.09.2015 ob 16:56 böltinci gost

      Beltinčari so začali z starimi biciklinami že davno zdaj pa že sakša ves kopejra .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.09.2015 ob 13:20 bukovje gost

      po eni strani maš prav krofaš , tij si tak iz dekležovja doma , nej ??? zakuj se vsi delajo bole na nouru , kak sou ?????

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2015 ob 14:10 krofaš gost

        bukovje .......... nej zaman ka si nej kak bi mogel biti ka so te starši v šumi pöjstili

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.09.2015 ob 19:56 *** gost

      Hat neki turba gori vogrin beži

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.