https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Apačah so se zbrali evropski vitezi vina

08.09.2015 ob 12:00  

V Apaški dolini je potekala viteška svečanost Evropskega reda vitezov, katere se je udeležilo več kot 50 vitezov, vitezinj ter njihovih partnerjev in drugih gostov.

Udeležba na viteški svečanosti je sicer redovna obveznost udov omizja in novincev, tokratna svečanost pa je neposredno povezana tudi 24. rojstnim dnevom (26.9.) Konzulata za Slovenijo. Vse skupaj se je zaključilo na novi Steyerjevi domačiji, kjer sta v družini dva viteza vina, oče Jože in sin Danilo, in kjer še posebej pridelujejo častijo in ponujajo vrhunska vina.

V spremstvu Godbe na pihala Apače, se je svečana povorka v Apačah, pod vodstvom notarja omizja Andreja Šajnoviča ter zakladnika omizja Mitje Kosa, sprehodila do farne cerkve Marijinega vnebovzetja, kjer sta vse prisotne pozdravila upokojeni evangeličanski škof Geza Erniša, ki je tudi sam vitez vina, in domači župnik rimsko-katoliške cerkve, Janez Ferencek. Slednji je predstavil apaško župnijo, enako je tudi škof Erniša spregovoril o Evangeličanski cerkveni občini, ki v Apačah deluje že desetletja.

Po pozdravnem nagovoru vodje viteškega omizja za Pomurje Ignaca Rajha ter župana občine Apače Franca Pižmohta, ki je med drugim predstavil to najmlajšo pomursko občino, sta oba duhovnika, Erniša in Ferencek, v duhu ekumenskega sodelovanja in sožitja, združno blagoslovila vino in viteze. Ob kulturnem programu, za katerega so v cerkvi poskrbeli domači godbeniki ter dijaki in profesorji ZGŠ Maestro iz Gornje Radgone, je gostitelj viteške svečanosti, ugledni vinogradnik Danilo Steyer, pripravil tudi krajše strokovno predavanje na temo sorte Traminec.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.