https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ta konec tedna bo Murska Sobota v znamenju kulinarike

Murska Sobota, 08.09.2015 ob 15:00  

Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot organizira letos že šestič Festival prekmurske gibanice in šunke. Murska Sobota bo tako ta konec tedna znova prizorišče ene največjih kulinaričnih prireditev v regiji. Pred samim festivalom je na današnji nivinarski konferenci predstavil program festivala predsednik društva Janez Kodila.

 

Letošnji 6. Festival prekmurske gibanice in šunke, ki se bo odvijal 11. in 12. septembra na murskosoboškem grajskem dvorišču, bo tudi letos programsko zelo pester. Že lani so dogodek z namenom promocije mesta in regije preko vrhunske kulinarike in vrhunskih vin prenesli v Mursko Soboto. Vsako leto mu dodajajo nove vsebine, dolgoročno pa želijo, da preraste v večdnevno dogajanje, ki bo v regijo privabilo številne obiskovalce in turiste.

V petek bo na grajskem dvorišču potekal kulinarični večer, na katerem bodo prekmurske kulinarične mojstrovine pripravljali vrhunski slovenski kuharski chefi (Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, Damjan Fink iz gostilne Na gradu, David Vračko iz restavracije Mak, Tanja in Damir Pintarič iz gostile Rajh, Štefan Sraka iz restavracije Maximo in Šunkarna Kodila. Seveda pa ne bodo manjkala tudi najbolja prekmurska vina. Za zabavo bo skrbel DJ Popi. Za kulinarični večer je potreben nakup vstopnice s konzumacijo.

V soboto pa bo sledil kulinarični dan preko celega dne. Strokovni komisiji, pod vodstvom dr. Lee Demšar in dr. Mateje Lušnic Polak iz Biotehniške fakultete, bosta ocenili vzorce prekmurske gibanice in šunke številnih proizvajalcev, ti izdelki bodo v soboto tudi razstavljeni. Na murskosoboškem grajskem dvorišču bo predstavljena kulinarična in vinska ponudba Prekmurja, praktični prikaz priprave prekmurke gibanice in še kaj. Pripravili so tudi bogat kulturni program, poseben program za otroke, zvečer pa bodo festival zaključili s koncertom džeZZve.

Predstavitve se je udeležil tudi župan MO Murska Sobota, mag. Aleksander Jevšek, ki je med drugim povedal, da je ta pomemben turistični dogodek nadaljevanje poletnega dogajanja v mestu, ki se bo nadaljevalo vse do decembra in pomeni pomembno popestritev dogajanja v mestu, ki bi lahko v prihodnje pritegnilo še več obiskovalcev, tudi iz tujine. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2015 ob 20:00 jajca in paradižnik gost

      V Črenšovcih čaka debelega paradižnik in jajca!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.