https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Šömen postal še četrti predsednik Nafte v pol leta

Lendava, 14.2.2011  

V Lendavi so razrešili staro vodstvo Nogometnega kluba Nafte in imenovali novega predsednika. To je postal Štefan Šömen, imenovanih pa je bilo še preostalih šest članov upravnega odbora. Trenuten dolg kluba znaša 1,3 milijona evrov, s sklepom pa se je novo vodstvo zavezalo, da se naredi revizija.

Na izredni skupščini kluba se je najprej spremenil dnevni red, saj so člani kluba spremenili 18. točko statuta, v kateri je opredeljeno število članov  upravnega odbora - ta po novem mesto štirih šteje sedem članov.

Igor Magdič, ki je funkcijo predsednika opravljal mesec in pol, je kot razloge za odstop navedel, da odločitev o prevzemu te pomembne funkcije ni bila sprejeta v sekundi, ob prevzemu je užival upanje, bil je prepričan, da lahko pomaga, po dobrem tednu dni pa je ugotovil, da ne zmore izpeljati stvari, kot si jih je zamislil. Glavni razlog so finančne težave glavnega sponzorja, ki ni več imel denarja za nogomet, kasneje pa ni bilo niti pričakovanih ostalih sponzorskih sredstev, ki se jih je pričakovalo. Magdič je še dodal, da ne želi biti statist, je pa še naprej pripravljen pomagati, med drugim bo njegovo podjetje še vedno prispevalo enako kot v preteklih letih.

Klub se še vedno utaplja v dolgovih, deljena mnenja glede Vassiljeva

Na vprašanja, koliko realno znaša dolg kluba, je zdaj že nekdanji predsednik Magdič dejal, da 1,3 milijona evrov, od tega polovico znaša kredit glavnega sponzorja za sezono 2010/11, ostalo pa so zaostanki do bivših in sedanjih igralcev. Klub ima še vedno blokiran račun, da se bo to sprostilo, pa je potrebno najprej poravnati dolg do davčne uprave. Razprava je nanesla tudi na nogometaše, ki so odšli iz kluba brez obveznosti, pa bi za njih lahko dobili tudi kakšen denar - Tomaž Murko, Rok Buzeti in Konstantin Vassiljev. Za slednjega je Magdič pojasnil, da mu je plačo dajal njegov menedžer, ni pa imel sedem mesecev plačega stanovanja in ni imel zdravstvenega zavarovanja. Od Estončevega odhoda so si nekaj obetali tudi v lendavskem klubu, saj je menedžer obljubljal prodajo v eno od boljših lig, vendar pa se ni našel klub, ki bi bil pripravljen plačati odškodnino. Stvar se je razpletla tako, da ga je menedžer prenehal financirati, zato je Vassiljevu Nafta raje dala proste roke, kot pa da bi mu plačevala deset tisoč evrov na mesec, ki jih nimajo. Zagovornik, da bi estonski reprezentant lahko ostal v Lendavi, pa je trener Damir Rob, ki je povedal, da bi ga na račun znižanih stroškov lahko privoščili.

Tekom razprave so bili tudi podani nekateri predlogi, tako je Jože Hajdinjak predlagal, da se novo vodstvo zadolži, da v roku desetih dni v javnost poda informacijo, kakšno je dejansko stanje in kako naj bi se to rešilo, Stanislav Gjerkeš pa, da se v naj krajšem možnem roku opravi revizija poslovanja kluba  za nazaj. Oba predloga sta bila s sklepom tudi sprejeta.

Balažek: V preteklosti so bili v klubu ljudje, ki so imeli finančne interese

Svoj pogled na situacijo je podal še lendavski župan Anton Balažek, ki meni, da se znotraj kluba  morajo urediti zadeve. Balažek meni, da, kot kaže trenutno stanje, klub lahko funkcionira s pol proračuna, tako da je bilo po njegovem mnenju v preteklosti obilo denarja, s tem je prišlo tudi veliko ljudi, ki so imeli interes po denarju. Balažek je bil kritičen in dodal, da je najlažje vse razrešiti, klub pa po njegovih besedah vseeno ne bi smel v občinsko ligo, ampak mora igrati v prvi ali vsaj v drugi ligi.

Župan Lendave je priznal, da je lokalna oblast naredilo napako, ko je vlagala v infrastrukturo, ne da bi se vzpostavilo dolgoročno sodelovanje glavnega sponzorja, ki se ne more prekiniti v trenutku. "Marsikaj je bilo v zadnjem času narejeno dobrega, rezultati so bili, potrebno je narediti revizije in se ne deliti na tabore," svetuje Balažek.

Šömen: Težave začnemo reševati jutri

Razrešnica staremu vodstvu je bila soglasno sprejeta, nov predlog upravnega odbora pa je bil sledeči - Štefan Šömen - predsednik, Boris Švejc, Anton Bensa, Bruno Pintarič, Stanislav Gjerkeš, Igor Magdič in Jože Hajdinjak pa člani uprave. Predlog je bil sprejet, nov predsednik Šömen pa je dejal,  da je pripravljen prevzeti funkcijo in nameniti čas ter voljo, prva naloga pa je klubu omogočiti normalno delovanje v najkrajšem času, redno izplačevanje novih obveznosti in najti možnost, kako plačevati za nazaj. Zadnje misli so pripadle športnemu direktorju Damirju Robu, ki poziva vse pristaše Nafte, da jih še naprej podpirajo, saj bo mlada ekipa, ki v povprečju šteje komaj 22,83 let, dala vse od sebe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.