https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pahor položil venec pred spomenik umrlim v drugi svetovni vojni

Črenšovci, 12.09.2015 ob 7:00  

Včeraj so v Parku spominov v Črenšovcih odkrili in blagoslovili spomenik vsem živim in mrtvim ob 70-letnici  konca druge svetovne vojne. Slavnostni govornik Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, je pred spomenik položil venec.


Ob odkritju spomenika je bil prisoten tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alan Geder, častni vod Enote za protokol Slovenske vojske pa je izstrelil častne salve. Slavnostni govornik Borut Pahor se je ob odkritju spomenika dotaknil sprave med ljudmi, ki ni enkraten dogodek temveč stanje duha in dejal: »Sprava ni spreminjanje zgodovine, pač pa je spreminjanje naše prihodnosti. Pomembno je, da ustvarjamo ozračje strpnosti, medsebojnega spoštovanja in sožitja. Samo v takem duhu smo Slovenci lahko dosegli enotnost glede ustanovitve lastne države in svoje domovine.« Spomenik bo v metaforičnem smislu spominjal na vse žrtve in mrtve, pravzaprav pa bo nagovarjal vse žive, ki bodo stali pred njim, jih nagovarjal k miru, sožitju, spravi in pomiritvi znotraj našega naroda in z drugimi, je še povedal Pahor.

Na svečani prireditvi sta zapela domača pevska zbora, spustili so golobe, sedemdeset otrok je v spomin na sedemdeset let konca druge svetovne vojne k spomeniku položilo bele vrtnice, žrtve druge svetovne vojne pa so ob spomenik potrosile domačo zemljo.  

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2015 ob 15:42 njoki gost

      Vej pa mater vam sajavo kelko krat ga prvlečete v te zabačene Črenšovce

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2015 ob 22:23 gost

        tebi pa še zaj biršline okoli šijeka vejsijo ..ka se te bar stekli pesi z teuf špilajo ..nej mama krijva kate rodijla

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2015 ob 20:52 Geronimo gost

      Cerkvene lekej se Itak fejs boil kolaboracija... Nej se trbej telko opravicevati.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2015 ob 20:59 Hadik gost

        prekmurski domobranci so bilij prisiljeni v domobranstvo, ali pa partizani v partizanstvo. Nišče je sploj nej znal, zakoj se ide; tak ka, kar se tiče Prekmurja, je zadeva komplicejrana.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2015 ob 7:29 zemljanka gost

      Ceremonije, ceremonije.... Poklon vsemu je vsa živa narava okrog in okrog nas!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2015 ob 12:53 vaščan gost

      Tak je naj bole mu tumi magarci dati naj hodi se gejst in lokat kšenki haska pa nega nej z njega nej z Horvata poslanca,,,, Ka nan trbej nekše vence polagat haka nas tou briga mij nemremo živeti tou se naj pobrigajo hepani požrešni poslanski...

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2015 ob 6:46 k gost

      Bole bi pravo ka ge to spomenik Ku-Klux-Klan-u!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2015 ob 10:44 užaloščeni gost

      Krasen kip barbapapa in njegova familija bi bili počaščeni, ka so jim postavili spominsko obeležje. Muza v soboti je dobila tekmeca za NAJ-krasoto Slovenije- i šire!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.09.2015 ob 19:55 Snežinka gost

      Sneženi mož

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2015 ob 11:26 spomenik gost

      Spoštovani gospod Škof! Še enkrat ste dobili zgled. Če vas Evangelij in besede Jezusa nič ne premaknejo, vas naj vsaj taki dogodki spomnijo, da je potrebno sožitje in spoštovanje med ljudmi in NE maščevanje. Letos maja so si nekdanji nemški in ameriški vojaki dali roke v Normandiji. Vi se pa še vedno obnašate, kot se je partija leta 1945. Ljudje., ki mislijo drugače jih z močjo, ki jo imate v cerkvi eliminirate in se jim maščujete. Če bi šlo po civilnih zakonih bi vaše odločitve že davno padle. Kot predstavnik cerkve bi lahko bili za zgled ljubezni in odpuščanja in sprave. Mogoče vam bo zadnja slovesnost vsaj malo za zgled.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.