https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota je bila včeraj v znamenju prekmurskih šunk in gibanic

Murska Sobota, 13.09.2015 ob 7:00  

Včeraj je na murskosoboškem grajskem dvorišču potekal 6. Festival prekmurske šunke in gibanice, katerega namen je bil promocija mesta in regije preko vrhunske prekmurske kulinarike in vina.

 

S prekmurskimi kulinaričnimi dobrotami se je predstavljalo 16 ponudnikov. Obiskovalci so poleg gibanic in šunke lahko poskusili še čemaževe dödole, pa posebne sendviče, ajdovo kašo s slanino, goveje meso v bučnem olju, langaš in še kaj, poskusili pa so lahko tudi vina prekmurskih vinarjev kot so Jerič, Vöröš, Gjerkeš, Krampač in Marof. Obiskovalcem so v živo predstavili izdelavo tradicionalne prekmurske gibanice.

Za glasbeno popestritev so poskrbeli glasbena šola Jama, Folklorna skupina KUD Beltinci, pevke iz Moščanec, Gorički lajkoši, pihalni orkester iz Bad Uracha in bakovske mažoretke. Zvečer pa je nastopil še etno jazz kvartet džeZZva. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2015 ob 7:52 listje v jeseni gost

      Dva velika ljubitelja in poznavalca kulinaričnih dobrot , iz Dokležovja , sta se tudi udeležila tega spektakla ! znan kaj zašenki !?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2015 ob 10:17 gost

      Gda je Štihec vido, vkuper Židana, Jevšeka in Polaniča znankar nej mogo spate. SD je glavne v Sobote. Modri bogovi so padle in žive bog več nevej za njih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2015 ob 11:34 gost gost

      Mislim ka ti nemreš spati, ka se ti življenje še izda vrti okoli Štiheca.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2015 ob 18:06 gost gost

      levaki se redno bogijo Štiheca, če še v temi o šunki in gibanicah pišejo o Štihece. Glede na to, ka so v enon lete nej napravili ama nika (!!!!) , odpejrao pa Štihecove projekte, jim že dela prpa, ker je narod to seveda opazo. Tak ka se s tem, ka je SD glavni v MS, kmalu več nede za hvaliti :) Za sakšo rit raste šiba... Sploj za kakšno fejst fejst debelo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.09.2015 ob 19:51 gost

      Upam da so kaj ŠUNKE prišparali za MUSLIJE če se stavijo v PREKMURJI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.09.2015 ob 20:23 šunka gost

        razjebali smo njihove domovine , zdaj pa pridejo te k nan na šunko , lačni pač nemrejo biti !

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2015 ob 20:55 gost

      gost šunka ti si bummbar. Teslo podojeno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.