https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Posvet o spodbujanju socialnega podjetništva in zadružništva

Dom kulture, 15.09.2015 ob 9:00  

V okviru vladnega obiska v Pomurju je včeraj Vlada Republike Slovenije v sodelovanju z Občino Ljutomer, Prleško razvojno agencijo, Regionalno razvojno agencijo Mura in Forumom socialnega podjetništva v Domu kulture Ljutomer organizirala strokovni posvet na temo »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva - možnosti zaposlovanja«.


Zbrane je uvodoma pozdravila ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je v svojem nagovoru med drugim izpostavila tudi problem, kako naprej, ko več ne bo na razpolago evropskih sredstev.  

Po uvodnem pozdravu ljutomerske županje je Tadej Slapnik, Državni sekretar v kabinetu predsednika slovenske vlade, spregovoril o socialnem podjetništvu in zadružništvu, kot o dveh razvojnih prioritetah Republike Slovenije, ki ju tudi vlada zelo podpira. Obenem pa je predstavil ukrepe Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva. Ti ukrepi so:

-        Sistemska ureditev in integracija socialne ekonomije v vse ključne dokumente za pospeševanje podjetništva.

-        Umestitev socialne ekonomije v programske dokumente izvajanja Evropske kohezijske politike v Sloveniji v finančni perspektivi 2014-2020.

-        Priprava sprememb Zakona o socialnem podjetništvu in Zakona o zadrugah.

-        Priprava strategije razvoja socialne ekonomije in ekonomske demokracije do leta 2015.

Na prvem delu strokovnega posveta so spregovorili še: Alenka Šesek s kmetijskega ministrstva, Nena Dokuzov z Ministrstva za gospodarski razvoj, Andreja Černak Meglič, predlagateljica zakona o socialnem podjetništvu ter Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije.

Po razpravi pa so se na drugem delu predstavili še nekateri konkretni in uspešni primeri socialnih podjetij in zadrug.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2015 ob 9:23 smrkci gost

      Ne nakladajte temveč dajte ljudem delo,in poštene delodajalce, ampak v Tej izropani državi ni nobenega poštenega delodajalca,so vsi lopovi in tajkuni.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2015 ob 9:26 gost

      smrkci, dežurni forum štenkaš, tij maš kaj za pokazati ka si sigdar tak glasen? Ka si tij v svojon življenji napravo ka lejko nonsto po drugih sereš? Ajde ka te čujen? Kero so tvoji življenski presežki? Eksanje metra špricerov se ne vala.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2015 ob 13:43 smrkci gost

      Gost- Ti si hipohonder,vem pa da te resnica zelo,zelo boli.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.09.2015 ob 11:40 zadruga gost

        Vidiš smrkci da mačka cvili če ji stopiš na rep. Nastavil si ogledalo in so se nekateri takoj prepoznali v njem. Ta ki te zmerja je sigurno nekaj od tega. Ali delodajalec ki delavcem ne da poštene plače ali kako drugače tajkun ki je pobral razna posojila ki se nikoli ne bodo vrnila subvencije in ostale stvari.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2015 ob 8:24 gost

        jezoš jezoš, že pa eden pameten. si že nano jöreget? idi spij nekaj ka de ti boukše. bokibogme si prekmurje na zasluži boukših časoh glede na tou kakšen zabiti narod živij na ton območji. pa keri kurčevi investitor bi vlago v takšo območje ge ma pou prebivalcov IQ sobne temperature. ne ven samo zakoj vsi vij loleki nemate svojih firm, če znate o vse tak vse pa mate milijon nasvetov pa pripomb. napravte svoje firme pa te fajn živeli, ka po vašen je vse tak enostavno. budale zabite svetske.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2015 ob 15:58 gost

      hipohonder prej, sploj znaš ka tou pomejni? :) še itak čakan ka naštejš tvoje življenske dosežke. bar neka maloga nan pokaži pa te lejko dale štenkaš po forumaj. če nemaš nika za pokazati pa v prihodnje bole ka držiš goubec. pri sakši temi si najbole pameten pa prek sakšoga znaš srati, san si pa verjetno v življenji s prston še nej migno. samo bi čako ka ti drugi se k rijti prinesejo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.09.2015 ob 11:44 zadruga gost

      Čelavi s sivo brado se že celo življenje gre neko socialno podjetništvo in zadruge. Otrok socializma ki bi rad živel nekako med socializmom in kapitalizmom. To pomeni delal bi kot v socializmu - nič plačan bi bil kot v kapitalizmu - veliko. Vedno nekaj najde način da se priklopi na državne ali evropske jasli in pridno cuza denar. Sedaj bi se šel socialnega podjetništva in zadruge. Bluzenje, bluzenje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.09.2015 ob 13:10 prlekus gost

      ja eni na toten omizji so lepo možnosti skoristili za socialno podjetništvo... samo ne za tiste ki jim je namenjeno pač pa svoje riti! pa kda pogledneš kdo med gosti sedki? opet pol zaposlenih na občini pa na javnih zavodih? če jih za to plačuvlemo? kda pa to prideš pa nemajo cejta za občane ka pre teko dela!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.