https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vandal na delu v Lendavi

15.02.2011 ob 10:22  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, poskus samomora, iskali pogrešano osebo, primer poškodovanja vozila na parkirnem prostoru, primer povoženja divjadi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali tri voznike osebnih avtomobilov in kolesarja.

Na področju kriminalitete so obravnavali ponarejanje denarja, poškodovanje tuje stvari, dve tatvini, goljufijo in poskus preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Na banki v Murski Soboti je bil pri štetju denarja najden ponarejen bankovec za 50 EVR. V Lendavi je neznanec na zgradbi podjetja razbil več stekel. V Grabonošu in Dokležovju je bila obravnavana tatvina dizelskega goriva. Policisti Policijske postaje Ljutomer so obravnavali goljufijo. V Murski Soboti pa je bil zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, obravnavan moški.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju. Ob intervencijah policistov so se kršitelji pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali dopoldan na relaciji Murska Sobota – Gornja Radgona.

Do konca meseca februarja bo na celotnem območju Slovenije potekala preventivna akcija za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Slogan akcije se glasi: »USTAVITE SE. VLAK SE NE MORE«

V času akcije bodo policisti poostreno nadzirali spoštovanje predpisov na nivojskih prehodih ceste čez progo. V preteklosti je tudi v Pomurju pri prečkanju železniške proge umrlo več ljudi, zato policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.