https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bo občina Murska Sobota prispevala 100 tisočakov za rešitev RRA Mure?

15.09.2015 ob 12:44  

Mestni svet bo na petkovi izredni seji odločal, ali bo MO Murska Sobota prispevala sredstva za dokapitalizacijo družbe RRA Mura.


Kot je znano, se je vodilna razvojna institucija v Pomurju, ki se ukvarja z izvajanjem razvojno pospeševalnih nalog in projektov, znašla v težavah. Potem ko bi naj letos pridelala za okoli 800 tisočakov izgube, predvsem zaradi pomanjkanja projektov, mrzlično iščejo rešitev do obdobja, ko se bo število projektov znova povečalo.

Največji lastnik RRA Mura je sicer Slovenski regionalno razvojni sklad, torej država, sledi pa ji murskosoboška občina, ki ima med pomurskimi občinami v agenciji največji delež. 

Največja težava, ki agencijo trenutno pesti, so krediti, ki zapadejo drugo leto. Ker zaradi pomanjkanja projektov vsega ne bodo zmogli poplačati, rešitev iščejo v povečanju osnovnega kapitala, zaradi česar so se obrnili na družbenike, ki bi lahko s povečanjem osnovnega kapitala prispevali k temu, da RRA Mura prebrodi krizno obdobje.

Seja družbenikov, na kateri bodo odločali o povečanju osnovnega kapitala, se bo odvijala 28. septembra, 21. septembra pa bo zasedal Svet Pomurske razvojne regije. Pred zasedanjem obeh teles morajo zeleno luč povečanju osnovnega kapitala dati družbeniki RRA Mure. Mestna občina Murska Sobota bo o tem odločala na izredni seji ta petek.

Soboška občina naj bi po predlogu o prekapitalizaciji družbe prispevala 100.000 evrov, vendar teh sredstev v občinskem proračunu za letošnje leto nimajo predvidenih. Velik del sredstev bi agencija rada pridobila od države, natančneje iz t.i. ribniškega sklada, iz katerega bi potrebovali 300.000 evrov, vendar je tudi tam težava, saj sredstev v te namene ni več.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2015 ob 15:33 gost

      Ja Jevšek naj nakaže un ma puno.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2015 ob 15:36 gost

      Pa g. direktor mađister Celec od svoje velke plače tu lejko kaj prispejvle.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2015 ob 16:09 grobar gost

      Ka pa za nastalo situacijo,pa nišče nede odgovarjo.Tak smo že navajeni,dobro so nas strenejrali.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.09.2015 ob 17:39 gost gost

      Zakaj sploh je potrebna RRA Mura? Kaj so doslej sploh naredili koristnega? Največji projekt so jim cigani, zato že pol pušče hodi sedet na RRA. Nima veze glavno da so si zaposlili ljubice, rodbino in rodbino nekdanjih direktorjev. Ti za nedelo prejemajo lepe plače in še dodatne visoke honorarje. Zdaj pa bi jih naj nekdo še dokapitaliziral, na mesto, da jih pozove na odgovornost.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2015 ob 17:40 AMEN gost

      To treba doj zaprejte pa gotovo, saj če so Muri ne pomagale ge je bilo 5000 zaposlenih, tudi toj agenciji ka samo naš denar troše napravi pa nič ne, ne treba pomagat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2015 ob 19:34 gost123 gost

      Če so Štiheca ovadili za NK Muro, bi pa, če se tau potrdi, lejko Jevška.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.09.2015 ob 8:12 gost

      kak dugo že ges gučin ka ta anti-razvojna agencija največja katastrofa ka se je spravila na pomurje. 90% vseh projektov ka so jih do zdaj napravili z našimi pa evropskimi pejnazami ma za rezultat pokazati samo kakšno zgibanko ali malo večji katalog. vse ostalo je prelejvanje pejnez v lastne žepe prek velkih plač (prikazani viski stroški dela v projektaj) in dodeljevanje partnerskih poslov rodbini pa prijateljskin firman. gda so za izvedbo projekta doubili 1 mijon so več kak polovico potrošili za plače, razna potovanja, reprezentanco.... malenkost je pa te na konci rejsan ostala za namen projekta. tou tak nejde. v tujini se tou malo načik dela. več pejnez namenjenih za zagon turizma in gospodarstva v pomurji so potrošili na sejbe kak dejansko na pomurje. opravičevati svoj obstoj z realizacijo 10% uspešnih projektov pri takšnih zneskih kak so jih oni doubili za razvoj je skrajno žaljivo za okolico.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.