https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z vašim klikom prispevajte k popularnosti novega spota zasedbe džeZZva

16.09.2015 ob 9:00  

Zasedba džeZZva se je s skladbo East uvrstila na lestvico video spotov v oddaji Točka na RTV SLO.

 

S svojim glasom, ki ga lahko oddate do četrtka opoldne, lahko pokažete, ali sta vam skladba in spot všeč. Vse kar morate storiti, je, da na spodnji povezavi oddate svoj glas. Prijava ni potrebna.

Glasujete lahko TUKAJ.

Videospot za skladbo East:

O džeZZvi, njihovi glasbi in najnovejšem video spotu

Video upodobitev gurmanske skladbe, v kateri džeZZva mešajo prvine vzhoda in zahoda, sta ustvarila Matej Fišer (ideja, snemanje, režija) in Boris Omahen (montaža, produkcija).

Pomurski glasbeniki so v skladbi East premešali prvine tradicionalne ameriške jazz glasbe in elemente klasične glasbe ter dodali mehke dotike sodobnega popa in etno glasbe iz južne Evrope. Domiselna in izurjena ekipa glasbenikov zagotavlja nepozaben glasbeni izlet tudi za najzahtevnejše občinstvo in poslušalce: prepričali vas bodo z uspešno kombinacijo sodobnega, inovativnega pristopa in tradicionalnih elementov.

Glasba etno jazz kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje s tradicijo ameriške jazz kulture, elementi evropske klasične glasbe in z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Štirje uigrani glasbeniki - Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Mojmir Wolf (kontrabas) in Miran Celec (bobni) -  razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop, njihova glasba pa temelji na avtorskih skladbah. Delno se spogledujejo tudi s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preurejajo na njim značilen način in jim tako dajo oseben pečat. DžeZZva so v samozaložbi konec lanskega leta izdali album džeZZva, za njimi pa je že kopica odmevnejših koncertov tako pri nas kot na tujem – pred kratkim so se vrnili iz turneje po Srbiji, ki jih je popeljala v Beograd, Čačak in Gornji Milanovac.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.