https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Državljan Tunizije v vozilu prevažal tujca

17.09.2015 ob 20:53  

Na meji z Madžarsko se je uvedel ponovni nadzor meje, kar pomeni, da se opravlja mejna kontrola na vstopu v Republiko Slovenijo in na izstopu. Sama uvedba mejne kontrole zaenkrat ne povzroča zastojev.

 

Policisti PU M. Sobota so danes pri vzpostavitvi začasne mejne kontrole na avtocestnem počivališču Pince - Sever obravnavali prekršek nedovoljenega vstopa tujca (domnevno državljana Sirije), katerega je v kombiniranem vozilu prevažal 29-letni državljan Tunizije z urejenim statusom bivanja v Italiji.

Voznik je bil kaznovan zaradi tega, ker pri sebi ni imel dovoljenja za bivanje. Zoper tujeca pa je bil uveden hitri prekrškovni postopek zaradi posesti manjše količine drog. Ker ni posedoval ustreznih listin za vstop bo po končanem postopku na podlagi določil Zakonika o šengenskih mejah zavrnjen nazaj na Madžarsko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.