https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Janez Erjavec o začasni namestitvi migrantov na lokaciji Pomurskega sejma

18.09.2015 ob 13:00  

Na uredništvo smo prejeli izjavo Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma, v zvezi z možnostjo začasne namestitve migrantov na lokaciji Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. 


»V zvezi s prošnjo ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije, državnega sekretarja Andreja Špenga,  smo na Pomurskem sejmu v sodelovanju z občino Gornja Radgona izkazali pripravljenost, da pomagamo pri rešitvi problema začasne namestitve ubežnikov, ki prihajajo v Slovenijo. Na Pomurskem sejmu obstaja možnost za začasno namestitev beguncev v halah A, A1 in A2 s skupno površino 4740 m² ter na prostoru pred halami na zunanjem prostoru. Ti prostori so z ozirom na sejemsko dejavnost na voljo do 1. 3. 2016. Vse ostale površine so že zasedene s skladišči in za tekoče poslovne potrebe.

Pred morebitno realizacijo projekta se bomo natančno dogovorili o skrbniku začasnega begunskega centra ter o njegovih pristojnostih in obveznostih do lokalne skupnosti in lastnika prostorov. Posebna pozornost v tem dogovoru bo namenjena varnosti lokalnih prebivalcev in njihovega premoženja.«

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2015 ob 15:25 gost gost

      Ščej pravti ka ma večino leta prazne te hale, ka so zdaj na voljo? Uspešno, ni kaj....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2015 ob 15:38 radenci gost

      Če do jih namestili v hale 100 % dröjgo leto ne bo vele sejma ker se tej ne bodo hoteli odstraniti .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2015 ob 15:49 gost

      KAK STE LEJKO TAK PLEHKI V TEJ SMOTANI GLAVI VSI VIJ NAŠI TAKOIMENOVANI PAMETNJAKOVIČI. ČE ŠE DO SEDAJ NISTE GOR PRIŠLI KA TEJ LIDIJ NE ZANIMA NOBEDEN SEJEM , ŠOTOR ALI HOTEL AMPAK NEMČIJA SRCE EVROPE. ONI NE BODO OSTALI NA SEJMU AMPAK BODO UPORABILI GOLO SILO IN SE PREBILI PREK V AVSTRIJO EDINO VOJSKA JIH LAHKO USTAVI S STRELJANJEN ALI PA ZAPIRATI V ZAPOR ČE DO PA MENE ZVALI V VOJSKO POMAGAT PA BOM PUŠKO DRŽAL EDINO V PRIMETU ČE IDEMO NA PARLAMENT KJER SO VSI TI BEDAKI pa me tožite pa zaprite ker sem edini ka ščitin slovenijo

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2015 ob 16:08 boreča gost

        -(15:49 @@ Idi si po pomoč dokler še ni prepozno .Dan danes je dosti ustanov ki se ukvarjajo z psihoanalizami in svetujejo v takšnih primerih kot je tvoj .Vem da se je težko odločiti ampak bi ti pomagalo . Za kaj te pišeš z tiskanimi ?Če si še v OŠ ?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2015 ob 1:49 begunci so biznis gost

      Erjavec si že mane roke, ker bo država mastno plačala za namestitev.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.