https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Pušči je potekala 1. Romska otroška olimpijada

Murska Sobota, 20.09.2015 ob 10:00  

Včeraj je v romskem naselju Pušča potekala 1. Romska otroška olimpijada. Častni pokrovitelj dogodka je bil  predsednik RS Boruta Pahorja.

 

Potekala je v soorganizaciji MO Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Pobudo za romsko otroško mini olimpijado, ki poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, je podal predsednik Romske športne zveze Slovenije Jože Horvat – Didi. Podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik je ob tej priložnosti Jožetu Horvatu - Didiju podelil spominsko darilo za njegove dosedanje zasluge pri promociji romskega športa v Sloveniji.

Na otvoritveni slovesnosti s protokolom kot poteka na pravih olimpijskih igrah so mlade tekmovalce nagovorili predsednik krajevne skupnosti Dejvid Horvat, župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, direktor Urada Republike Slovenije za narodnosti Stane Baluh in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik.

Prva mini romska olimpijada je potekala pod sloganom »S športom proti diskriminaciji«, pet prepletenih olimpijskih krogov pa naj bi mlade  Rome iz vse Slovenije spodbujalo k sodelovanju in prijateljstvu.

Okrog 100 mladih tekmovalcev iz 8 slovenskih občin (Ljubljana, Kočevje, Črnomelj, Dobrovnik, Črenšovci, Puconci, Lendava in Murska Sobota) se je pomerilo v petih disciplinah: hoja z dolgimi smučmi, strel na gol z gol steno, udarec s prilagojeno šolsko golf palico, met vortexa v cilj in skakanje z vrečami. Sodniki Olimpijskega komiteja Slovenije so rezultate zabeležili, ob koncu razglasili najvoljšega, a kot poudarjajo, je šlo le za sodelovanje, kjer so na koncu bili zmagovalci vsi. Mladi tekmovalci so prejeli spominsko medaljo, priznanje, olimpijsko zapestnico in olimpijske šolske zvezke.

V času tekomvanja je bil možen tudi vodeni ogled naselja Pušča in romskega vrtca. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2015 ob 11:43 V G P mura gost

      Tole ni romska olimpijada ! Vijdite , da je tričetrt otrok bolj belih , kajti matere so paverske , kot jih romi imenjujejo! Zato drugič spremeniti naslov ! Skratka izgledate super , potem vam je pa sigurno bilo dobro in ste uživali, zato uživajte še naprej , kajti veselje je življenje in to naj vam bo vodilo za naprej !!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2015 ob 22:10 Bruno gost

      Didij svaka čast ...dober organizator vse pod kontrolo ...Kašen Rudaš ,Dejvid ,Ignac,Perhavcova pa Gutalj ... Sploj jim nebi dal guč vej so ti nika nej pomagali tij gnoji:(ge koli se cuj poukajo ge njim je nej mesto super organizator dober ancug dobra tvoja oganizacija čestitke dobrim tvojim ljudem oz familiji ka so tou dobro spelali postavili šotor,mize poskrbeli za gostoljubnost...tak ka zakon Püšče si g Didi.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2015 ob 7:48 resnica gost

      Bruno, resnica je drugačna, vsi našteti so speljali dogodek, Didi se je na koncu samo v obleki razkazoval:)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2015 ob 7:54 sobočanka gost

      se strinjam, Didija poznam(pokvarjen do kraja) takšno prireditev je nej sposoben sam speljati. je pa prireditev bila zelo dobra, sem bila na olimpijadi in sem vidla, kdo je vse za tem stal in urejeval.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.