https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Klub prekmurskih študentov z novim vodstvom

20.09.2015 ob 11:00  

Včeraj je v prostorih Dvorca Rakičan potekala redna letna skupščina Kluba prekmurskih študentov.  Poleg pregleda preteklega delovanja društva je bilo izvoljeno tudi vodstvo za naslednji dvoletni mandat. Dosedanja predsednica Sanja Kropec je vodenje kluba predala Barbari Sečko, ki bo ob podpori dvajsetčlanske projektne ekipe vodila klub v mandatnem obdobju 2015–2017. Delovanje kluba bo v prihodnje usmerjeno predvsem na izvedbo socialnih, kulturnih, izobraževalnih in mednarodnih projektov.

 

Klubu bo na novo predsedovala Barbara Sečko, 22-letna študentka Pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V upravni odbor kluba so bili izvoljeni Andrej Hanžekovič, Vida Lang, Hana Hochstätter, Kaja Jablanovec in Ines Cifer. Aktivno bo na projektih kluba delala dvajsetčlanska ekipa.

Prihodnje delo bo usmerjeno na izvedbo že tradicionalnih projektov – socialnih, kulturnih in izobraževalnih, delovanje pa bodo razširili tudi na mednarodno področje. Z mednarodnimi projekti želijo prenesti dobre prakse iz tujine, članom pa omogočiti nabiranje novih kompetenc in znanj v tujini ter posledično večjo konkurenčnost na trgu delovne sile.

Nova predsednica Barbara Sečko pravi, da »v novem mandatnem obdobju se bomo trudili izvajati projekte na enako visoki ravni kot doslej. Predvsem si želimo okrepiti in nadgraditi projekt Karisfera, ki se je od začetka do zdaj že izkazal kot zelo uspešen in dobrodošel projekt. Odziv s strani študentov in dijakov je odličen, zato tukaj vidimo potencial tudi v prihodnje. Poleg vsega, pa se zavedamo tudi, da je KPŠ organizacija, ki zastopa interese študentov ter se zavzema za njihovo uresničevanje, zato bomo spodbujali mlade k aktivni participaciji na področju mladinskega delovanja.«  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.