https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Minister se je srečal z izvajalci čezmejnih programov

17.09.2015 ob 8:00  

Minulo sredo se je Vlada Republike Slovenije mudila na delovnem obisku v Pomurski regiji. Minister Gorazd Žmavc se je srečal z izvajalci čezmejnih programov iz Madžarske Hrvaške in Slovenije, poudarek je bil predvsem na iskanju možnosti sodelovanja pri samooskrbi in samozadostnosti slovenske skupnosti.


V nadaljevanju obiska se je minister sestal tudi z župani obmejnih občin in predstavniki slovenskih skupnosti na Madžarskem in Hrvaškem. Predstavniki slovenskih skupnosti in izvajalci čezmejnih projektov so izpostavili pomembnost tovrstnih srečanj in spoznavanje skupnih ciljev in možnosti sinergij, saj bo v novi perspektivi 2014 - 2020 še toliko bolj pomembno regijsko povezovanje partnerjev v čezmejnih programih. Predstavitev projektov, ki se zaključujejo,  je prisotne navdušila, mladi pa so poudarili, da so po uspešno izpeljanem projektu  postali še bolj ambiciozni. Direktor Term 3000 g. Igor Magdič je ponudil  sodelovanje preverjenih strokovnjakov iz področja turizma in promocije pri skupnem regijskem destinacijskem projektu, ki bi povezal Porabje in Pomurje. 

Problemi s financiranjem 

Med obiskom so poudarili, da je najbolj pereče vprašanje vzpostavitev Sklada za financiranje lastnega deleža malih prijaviteljev, ki niso sposobni zagotavljati 5 -15 % lastnega deleža. Prav tako je izdaja odločb in plačilo po poročanju zelo pozno, najem kreditov za predfinanciranje pa izredno drago.

Foto: Ernest Ružič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.