https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policijska akcija: pripetih ni bilo 315 voznikov in sopotnikov

23.09.2015 ob 11:29  

V poostrenem nadzoru so pomurski policisti ugotovili 315 kršitev neuporabe varnostnih pasov.

 

V času od 7. do 20. septembra 2015 so policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota  izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na nadzoru uporabe varnostnih  pasov v cestnem prometu in ustrezno uporabo zadrževalnih sistemov. V tem času so policisti preverjali, ali so udeleženci med vožnjo pripeti.

Cilj akcije je bil povečati ozaveščenost uporabe varnostnega pasu tako pri voznikih kot ostalih sopotnikih in s tem zmanjšati posledice v prometnih nesrečah. Varnostni pas je namreč še vedno najpomembnejša varnostna naprava v vozilu, s katero lahko v veliko primerih preprečimo najhujše posledice.

Foto: www.sxc.hu

Zato naj voznik, ki naj bo sam vedno pripet, pred vožnjo vedno preveri ali so  pripeti vsi potniki, predvsem otroci, saj je njihova varnost tudi njegova odgovornost.

Pomurski policisti so v celotnem obdobju izvajanja poostrenih aktivnosti pri nadzoru cestnega prometa ugotovili 315 kršitev, ko vozniki ali potniki v vozilu  niso uporabljali  varnostnega  pasu. Kršitev prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov v tem času niso ugotovili.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2015 ob 17:58 gost gost

      Se pravi imamo nešteto vzrokov za nesreče, pa si jih razlagamo vsak po svoje, pameten narod, niti predpisi in zakoni nam ne morejo do živega

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2015 ob 13:28 pišta gost

      In tako so policisti rešili ogromno življenj. Ker dobro vem, kje in kdaj opazujejo za neprivezanimi, vem, da so to ustavili poštene delovne državljane, ki so se peljali iz službe in spotoma skočili še v trgovino po najnujnejše za svojo družino. Država pač polni blagajno na najlažji možen način in od tistih, ki še imajo kak everček. S takimi akcijami se varnost na cesti in izboljšanje vozniške kulture nista nič spremenili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.