https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Debela lezbijka prepričala žirijo večernice

25.09.2015 ob 7:00  
Včeraj so v murskosoboškem Gledališču Park podelili 19. večernico – nagrado za najboljše mladinsko delo preteklega leta. Letos je večernica zasijala Vladimirju P. Štefanecu za roman Sem punk čarovnica, Debela lezbijka in ne maram vampov.
 
Letos je žirija v sestavi dr. Igor Saksida (predstavnik založbe Franc-Franc in predsednik žirije), dr. Aleš Debeljak (predstavnik Društva slovenskih pisateljev), Tone Obadič (predstavnik Zveze bibliotekarskih društev Slovenije), Petra Vidali (predstavnica ČZP Večer) in Maja Logar (predstavnica revije Otrok in knjiga) pregledala slovenska mladinska literarna dela, ki so izšla v letu 2014. Izmed njih je izbrala pet finalistov, in sicer: Peter Svetina: Domače naloge, Damijan Šinigoj: Iskanje Eve, Vladimir P. Štefanec: Sem punk čarovnica, debela lezbijka in ne maram vampov, Marija Švajncer: Samotni bralec, Dim Zupan: Jaz, Franci Grdi. Žirijo je najbolje prepričal Vladimir P. Štefanec z romanom, ki razkriva drugačnost.
 

Podelitev večernico 2015 je potekala ob kulturnem programu, ki so ga pripravili člani gledališke skupine Teater Curriculum Vitae z Gimnazije Šentvid. Gimnazijci so izvedli predstavo Kaj iščete, odlomke iz nominiranih literarnih del pa so brali učenci OŠ I Murska Sobota.

 
 
  

Več fotografij v spodnji galeriji ...                                        

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.