https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Šport v Bogojini povezal 40 mladih iz štirih držav

Bogojina, Rakičan, 25.9.2015  

40 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Italije je na mladinski izmenjavi ustvarjalo na temo inkluzija skozi športne aktivnosti.


Mladinska izmenjava, ki je med 18. in 25. septembrom potekala v ŠRC Bogojina in Dvorcu Rakičan, je preko športa povezala 40 mladih iz štirih držav. Na izmenjavi imenovani We love sports je mladina med 14. in 30. letom starosti preko metod neformalnega učenja iskala rešitve, kako mlade iz socialno šibkejših družin v družbo vključiti preko športnih aktivnosti. Pri tem so na interaktivnih delavnicah delili izkušnje, kako rešujejo to problematiko v svojih državah, iskali nove možnosti vključevanja mladih, pri tem pa spoznavali kulturo sovrstnikov iz različnih držav, izboljševali znanje tujih jezikov, pridobivali samozavest pri javnem nastopanju in druge kompetence  ter sklepali nova prijateljstva.

Za zaključek izmenjave so pripravili športne igre, kamor so povabili tudi vso zainteresirano javnost. V večih igrah, ki jih udeleženci poznajo iz svojega okolja ali pa so se jih spomnili kar sami, so se ekipam udeležencev pridružila tudi društva iz Bogojine. Pomerili so se v več disciplinah, med drugim vlečenju vrvi, skakanju v vrečah ter igrah, ki so jih poimenovali »Assball«, »WheelBallow«, »Aquapain«, »Swimball« in drugih.

Kot so povedali udeleženci, so tekom izmenjave zelo uživali. Večinoma jih je očarala pokrajina, urejenostjo in prijaznost ljudi, udeležba na izmenjavi pa se jim bo vtisnila v spomin kot zelo pozitivna izkušnja. Član slovenske skupine udeležencev, Niko, je pojasnil, da se je tovrstne izmenjave udeležil prvič. Potem ko je bil ob prihodu na izmenjavo skeptičen, pa je bil nad dogajanjem pozitivno presenečen. Kot je še dodal že čaka na novo priložnost, da se udeleži ša kakšne podobne izmenjave.

V dokaz usvojenih kompetenc so ob koncu izmenjave, ki je bila financirana v okviru programov Erasmus+, izvajalo pa jo je ŠD Bogojina, vsem udeležencem podelili ceftifikat Youthpass.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2015 ob 13:43 $$$ gost

      pejnezi letijo v blagajno pa

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.