https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni spoznavali »recept«, kako uporabiti moč zdravilnih rastlin

Gornja Radgona, 26.09.2015 ob 9:00  

V sredo, 24. septembra je Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona organiziral brezplačno predavanje s Sanjo Lončar. Predavala je na tematiko: »Kako od rastlin dobiti 1000-krat več moči?«. Krajani so se predavanja udeležili v velikem številu in z zanimanjem srkali novo znanje.

 

Sanja Lončar izvira iz Vojvodine. Ob selitvi v Slovenijo je tvegala dobro službo v zameno za delo nekonvencionalne svobodne raziskovalke in novinarke, toda izkazalo se je, da je bila izbira take kariere in prihodnosti dobra izbira. Zaživela je v sozvočju z naravo, postala vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki zastonj izdaja tudi mesečne novice v okviru društva Ognjič. Lončarjeva je glavna urednica te publikacije in tudi najpogostejša avtorica prispevkov. Poleg tega piše samostojne knjige in prireja predavanja o zdravem načinu življenja in o zdravi prehrani. Sama pravi, da je s spremembami, ki jih podaja na svojih predavanjih in v knjigah, dosegla, da živi neverjetno zdravo življenje - včasih se celo pošali, da jo kar skrbi, kam so izginile vse protibolečinske tablete, ki jih je imela nekoč ves čas na dosegu roke.

Na predavanju so udeleženci izvedeli, da nam zdravilne rastline in začimbe lahko dajo veliko več, kot si mislimo, seveda če znamo z njimi delati. Sanja je odgovorila na vprašanja kot so: Kako lahko njihove moči pomnožimo? Kako to delajo v različnih zeliščnih tradicijah? Kako to počnejo biodinamiki? Kaj vse so ljudje nekoč že vedeli, pa bi nam še kako prav prišlo, da ta znanja ponovno obudimo? 

Sanja je z udeleženci delila svojo izkušnjo, ki jo je doletela pred kratkim. Imela je trojni zlom gležnja, katerega je premagala brez protibolečinskih tablet. Sanja je dokaz, da lahko s pravilnim odnosom, voljo in hvaležnostjo dosežemo marsikaj.

Tekst: Anja Hamler, fotografija: Danilo Ivančič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2015 ob 9:46 gost

      MALA ANKA ---kolo vodi--------------,.,.,.!!!ej dođi lolo, ej dođi lolo..... !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.