https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi iščejo podjetja, ki bi na podjetniški poti spodbujala mlade

28.09.2015 ob 14:00  

Svet mladih Lendava je danes predstavil poziv, s katerim vabijo podjetja, ki bi s svojimi izkušnjami podprla seminarske naloge na temo podjetništva.

 

Kot pojasnjujeju v Svetu mladih Lendava, ima tamkajšnje lokalno okolje v državi trenutno najvišjo stopnjo brezposelnosti, zaradi česar je prioriteta zavoda tudi čimprejšnja finančna osamosvojitev mladih. Zato si zavod med drugimi prizadeva za vzpostavitev primernega okolja za izkoriščanje lokalnega človeškega potenciala, kakor tudi naravne danosti v kmetijstvu, turizmu in kulturni dediščini.

Podjetniški forum in prostor za Coworking

Zavod ustanavlja lokalni podjetniški forum z zainteresiranimi podjetniki iz lokalnega okolja, ki bi bili pripravljeni prevzeti vlogo podjetniških botrov za mlade podjetnike oziroma vsaj deliti njihovo zgodbo z zainteresiranimi mladimi. Na lokaciji kolesarskega centra Murania v Čentibi je predviden tudi prostor, namenjen podjetniškemu inkubatorju oz. platformi ter »Coworking« prostoru za prvi začetek in  izmenjavo informacij.

Javni poziv večim generacijam

V mesecu oktobru bodo v ta namen objavili poziv za sofinanciranje seminarskih in drugih nalog, ki spodbujajo podjetniško razmišljanje mladih ter kreiranje novih delovnih mest.

Poziv bo razdeljen na več sklopov, in sicer:

Osnovnošolske naloge: poudarek na spoznavanju lokalnega podjetniškega okolja in spodbujanju razmišljanja v smeri vpisovanja v srednje šole v smeri deficitarnih poklicev. Seminarske naloge se naj osredotočijo na spoznavanje posameznega področja dela pri podjetjih. Obseg naloge je predviden od 5 do 10 strani – nagrada do 50 EUR

Srednješolske naloge: so bolj sofisticirane na določeno konkretno temo iz podjetja z raziskavo določenega produkta in predlaganimi izboljšavami. Obseg naloge je predviden od 10 do 20 strani. – nagrada do 100 EUR.

Študentske naloge: poudarek na razvoju in raziskavah konkretnih problemov iz podjetij,  industrije in drugih organizacij ki lahko zaposlujejo. Študent naj poda svoje predloge in videnja na reševanje konkretnega izziva v podjetju, zaključke, predloge in pobude za izboljšave produkta oz. procesa. Obseg naloge je predviden od 25 do 60 strani – nagrada do 300 EUR.

Podiplomske naloge ter kreiranje novih delovnih mest: prijavljene naloge morajo obvezno vsebovati izdelan poslovni ter terminski načrt izvedbe projekta ter zagotoviti trajno zaposlitev – nagrada do 3000 EUR.

Na pozivu lahko sodelujejo mladi iz občine Lendava, medtem ko so mentorji in podjetja lahko tudi iz drugih občin. Kot še sporočajo iz Sveta mladih Lendava, so podjetja že zaprosili, da pripravijo nabor naslovov ter kratek opis teme seminarske naloge ter predlagajo termin za obisk njihovega podjetja zainteresiranim piscem seminarskih nalog.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2015 ob 19:41 hotiza gost

      Ka šerif Balažek nešče biti kuma ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2015 ob 6:11 gost

      Bo, bo svojemu zvestemu kužku Hebaru.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2015 ob 8:53 gost

      Res se je za vprašati, kaj pa je narobe z nami,? Nobene pozitive , odpreš televizijo, priključiš radio, pogledaš forum vsepovsod enako. Nikomur nič ne paše vsepovsod sama nevoščljivost, metanje polen , iskanje negativizma . Ali moramo res tako ali ni dovolj .

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2015 ob 14:53 jker gost

        -@ 8:53------ Tij ka si nekši velki zagovornež in pametnjak ka te tij koga ne financejraš nej ka se tü nekaj vö mečeš pa predgivaš .Kelko vidim po komentaraj tebe nišče nej spominjal .Končno pa vsaki lahko komentira

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2015 ob 9:08 + gost

      plus za zgornji komentar.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2015 ob 20:00 kodila gost

      Mislim, da je to eno najbolj zbluženih Zavodov kar jih poznam. Me prav zanima, kdo bo cenil podiplomsko nalogo za 3000 evrov. Dragi mladi, če nimate pametnejšega dela kot mešanje d..ka, se prijavite na nekem Zavodu, kjer vam bodo priskrbeli konkretna mesta. Svojemu šerifu pa povejte (če upate), da je to kraja časa in denarja. Obrnite se proti Odrancem in vprašajte Markojo koliko magisterijev je spisanih v Odrancih, koliko ministrov in raznoraznih drekašov se je sprehodilo po Odrancih. Odgovor poznate, zato vas ne bo presenetil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.