https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Matej Grebenjak četrti na Madžarskem

Petišovci, 29.09.2015 ob 8:00  

Na Madžarskem so že osmo leto zapored priredili mednarodne galopske dirke, ki se jih udeležijo tekmovalci iz dvanajstih različnih povabljenih držav. Dirka s konji predstavlja tradicijo, ki jo Madžari želijo ohraniti; še posebej zato, ker je zanimanje za konjeništvo v zadnjih letih upadlo. Tridnevno tekmovanje poteka v centru glavnega mesta Budimpešte, ki ga v času tekmovanja zaprejo za promet in spremenijo v posebno prizorišče konjskih dirk. Za še boljše vzdušje med gledalci je zaslužna tudi bogata izbira med  mnogimi tradicionalnimi madžarskimi dobrotami.


Letos je svojega predstavnika na tekmovanju imela tudi Slovenija. Matej Grebenjak iz Petišovec je z ostalimi člani slovenske ekipe predstavljal Slovenijo in zasedel odlično četrto mesto. Slovenija sprva sicer ni bila med povabljenimi državami za ta dogodek, a so priložnost dobili po tem, ko je Južnoafriška republika odpovedala svoj nastop. S svojo odlično predstavo je Matej pokazal, da je konjeništvo še vedno pomemben del slovenske kulture in da si to področje zasluži več pozornosti.

Po tekmovanju so Mateja v Petišovcih pričakali domačini, prijatelji in navdušenci konjskih dirk. Slavnostnega sprejema Matej ni pričakoval, zato je bil še toliko bolj presenečen in vesel. Povprašali smo ga o njegovih občutkih ob tako pomembnem dosežku: » Občutki so nepopisni, že to, da smo prišli tako daleč je nekaj neverjetnega. Kot 13. država na seznamu sprva sploh nismo vedeli ali bomo lahko nastopili.« Matej je dejal tudi, da se že od malega ukvarja z jahanjem, zato ne dvomimo da bo tudi v prihodnje dosegel kakšen opazen rezultat. Želimo mu veliko uspehov na tej poti.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.