https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO:V Radencih podelili priznanja Moja dežela, lepa in gostoljubna

Okoslavci , 30.09.2015 ob 7:00  

V Radencih že več let, v okviru projekta "Moja dežela lepa in gostoljubna", podeljujejo Zlata priznanja za skrb za urejenost okolja.

V skladu z opredeljenimi kategorijami za urejenost in skrb je Komisija za ocenjevanje urejenosti naselij, krajev, okolice ustanov v okviru projekta »Moja dežela lepa in gostoljubna, ki so jo sestavljali predsednik Rade Bakračević ter člani Sonja Bily, Janja Fekonja in Zoltan Časar, odločila, da si ta priznanja zaslužijo: podjetje Erinox, d.o.o., Radenci, Športno društvo Hrastje Mota & Prostovoljno gasilsko društvo Hrastje Mota in Vinarstvo Kupljen Okoslavci.

Svečana podelitev Zlatih priznanj je bila v ponedeljek, 28. septembra, pri Vinarstvu Kupljen v Okoslavcih, podelila pa sta jih Janez Rihtarič, župan Občine Radenci in Rade Bakračević, predsednik komisije. Celoten progam je povezovala Mateja Černjavič, sam dogodek pa sta s svojim nastopom popestrila Martina in Gregor Koren iz Hrastje Mote, ki že več let igrata na diatonično harmoniko.

Priznanje, ki je bilo kot skupno priznanje namenjeno Športnemu društvu Hrastje Mota in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Hrastje Mota je prevzel predsednik Športnega društva Hrastje Mota, Marjan Šalamun. Zlato priznanje za podjetje Erinox d.o.o. iz Radenec je prevzel direktor podjetja Erinox, Milan Nekrep. Tretje zlato priznanje pa je prejel Vladimir Kupljen iz Okoslavec.

ŠD Hrastje Mota in PGD Hrastje Mota sta priznanje prejela za ureditev Večnamenskega prostora v gasilskem domu Hrastje - Mota z zunanjo ureditvijo. Gasilsko društvo ima svoj gasilski dom, ki je bil posodobljen leta 2013. Na novo pridobljeni prostori služijo še za kulturno delovanje (koristi jih folklorna skupina Janko Jurkovič), koristi jih tudi športno društvo (namizni tenis), uporabljajo pa jih tudi za razna srečanja, zbore itd. Športni poligon ob gasilskem domu, ki ga tvorijo nogometno igrišče, odbojka na mivki, košarkarsko igrišče, visečo kegljišče in pa otroška igrala za vse starosti pa je v upravljanju športnega društva Hrastje Mota, ki je bilo ustanovljeno leta 2006. Športno društvo ima 94 članov, od tega jih je več kot polovica v starosti do 20 let. Društvo je zelo aktivno na športnih tekmovanjih (nogometna liga, turnirji v odbojki, prvenstvo v namiznem tenisu), pri organizaciji srečanj za vaščane (tradicionalno vsako leto srečanje treh vasi) in pa delo z mladimi (nogometni in odbojkarski seminar). Posebej živahno je na otroških igralih, ki jih koristijo tako otroci iz domače vasi, kot tudi otroci in družine iz ostalih krajev ( Kapela, Radenci). Na tem prostoru je organiziranih zelo veliko prireditev, srečanj, druženj, ki polagoma postajajo že tradicionalna.

Bivša Mercatorjeva trgovina "Maja" v Radencih je postala novi dom podjetja ERINOX. Na svojih 500 m2 površine je podjetje uredilo pisarniške prostore, varilni center, priročno skladišče in pomembno novost - maloprodajno trgovino, specializirano za profesionalna ročna orodja. Glavni program podjetja še vedno predstavlja generalno zastopanje ameriške multinacionalke LENOX, katera s svojimi listi za tračne žagalne stroje za razrez kovin, nekovin in lesa v svetu slovi kot vodilna proizvajalka. Trakove direktno uvažajo iz ZDA v metrih, katere kasneje zavarijo na želeno mero in jih v 24 do najkasneje 48 urah od naročila plasirajo do kupcev. Podjetje ima danes na zalogi preko 90 vrst različnih vrst trakov. Zraven tega kupce oskrbujejo tudi s profesionalnim ročnim orodjem proizvajalke LENOX in IRWIN. Za vse mimoidoče občane, goste in utrujene in žejne popotnike poskrbi njihova okrepčevalnica, v kateri najdejo prijetni kotiček za počitek in osvežitev.

Vinarstvo, vinotoč ter pridelava grozdja in vina Kupljen goji dolgoletno družinsko tradicijo, ki sta jo Vladimir in Franc zelo posodobila ter svojo dejavnost tudi dodatno razširila. V ponudbi imajo, doma, po vsej Sloveniji in tudi izven meja, zelo priznana vrhunska vina in tradicionalne prleške jedi. Pripravljajo domači kruh, gibanico in kvasenico. Z veseljem vam ponudijo vodene degustacije vrhunskih vin in ogled obokane kleti po stari štajerski arhitekturi. V svojem lokalu imajo na voljo 60 sedežev s prelepim razgledom na valovite in lepo obdelane vinograde. Za večje skupine pripravijo, po dogovoru, tudi kakšno tradicionalno toplo jed. V ponudbi imajo zelo priznana vrhunska vina (Traminec, Renski rizling, Chardonnay, Rumeni muškat, Laški rizling, Šipon itd.) prav tako pa imajo na voljo tradicionalne prleške jedi (tunka, suha šunka, domača salama in klobasa in od krušnih izdelkov, domači kruh, gibanica in kvasenica).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.