https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na obisku v Ljutomeru konzul Veleposlaništva Madžarske Zoltán Márky

Ljutomer, 02.10.2015 ob 11:00  

Na obisku v prleški prestolnici so se mudili konzul Veleposlaništva Madžarske, Konzularne pisarne v Lendavi, Zoltán Márky, gospodarska atašejka dr. Ildikó Kovács in konzularni sodelavec Janos Bukovecz.


V županatu Mestne hiše v Ljutomeru jih je sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, kateri sta se na pogovorih o gospodarskem sodelovanju pridružila tudi člana strateškega sveta Jernej Zupančič, direktor družbe Cleangrad, in Niko Šoštarič, nekdanji sekretar Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer.

Konzul Zoltán Márky je uvodoma povedal, da je bila Konzularna pisarna v Lendavi ustanovljena pred poldrugim letom. »Osnovni namen pisarne, poleg regionalnega sodelovanja med zahodnim delom Madžarske in vzhodnim delom Slovenije, je pomoč pripadnikom narodne skupnosti v okolici Lendave in Goričkega. Teritorij, ki ga pokriva ta konzularna pisarna, pa sega vse do Maribora.« Atašejka dr. Ildikó Kovács je dodala, da so v Lendavi v sklopu Konzularne pisarne letos avgusta odprli še pisarno, ki pokriva gospodarske, predvsem zunanjetrgovinske zadeve. »Moja naloga je, da obiščem pomurske občine in preko pogovorov s predstavniki občin pridem do skupnih projektov, ki bi jih lahko v prihodnje izvajali,« je povedala dr. Ildikó Kovács.

Županja Ljutomera mag. Olga Karba je gostom predstavila gospodarstvo v Ljutomeru. Dejala je, da poleg večjih podjetij (Cleangrad, Murales, Farmtech, Makoter…) v prleški prestolnici deluje tudi obrat novomeške Krke, poudarila pa je, da gospodarstvo kot močno in pomembno panogo tvori okoli 700 samostojnih podjetnikov. Dodala je, da si gospodarstveniki, s katerimi Občina Ljutomer odlično sodeluje in jim z raznimi ukrepi tudi pomaga, želijo povezovanja s sosednjimi državami, zato si od Konzularne pisarne v Lendavi obeta dobro sodelovanje, predvsem pri iskanju in izvedbi skupnih projektov. Izpostavila je tudi turizem, kot pomembno vejo gospodarstva. Povedala je, da Občina Ljutomer razpolaga s številnimi turističnimi destinacijami, katere bi veljalo dodatno predstaviti madžarskim gostom.

Ob koncu obiska, ko je ljutomerska županja gostom med drugim podarila Monografijo Ljutomera, so prisotni sklenili, da se bodo na temo gospodarskega sodelovanja in povezovanja v prihodnje še sestali in morda s skupnimi projekti tudi iskali pomoč nepovratnih sredstev v finančni perspektivi 2014-2020.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2015 ob 14:10 prleški podjetnik gost

      Vidim da se nekaj dogaja v občini Ljutomer me pa skrbi, če se gremo gospodarstvo, da nimajo podjetniki časa za taka srečanja in se srečanja udeležujejo upokojeni sekretar, ki za Ljutomerske obrtnike ni veliko pripomogel k razvoju ampak gleda samo na svoje novinarske honorarje vse ostalo pa vrača županji za svoja sinova, ki sta zaposlena na občini. Ljutomerski obrtniki in podjetniki kje ste se nemorete zbudit in začet premikat gospodarstvo v pozitivo.Županja pa svetujem da se poveže z delavno aktivnimi v obrtni zbornici in jim da možnost razvoja ker upokojencev in Desus-a se v Ljutomeru ne da živet. Moralo se bo nekaj spremenit in mlajšim generacijam ponudit priložnost. Naj drži sloga da na mladih svet stoji.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2015 ob 17:35 helena gost

      Spoštovana županja! Spoštovani velecenjeni njeni svetniki, ki jo podpirate. Kot občan občine Ljutomer se Vam zahvaljujem za dva velika projekta, ki ste ga odlično izpeljali. Prvi je bil menjava direktorja ZD Ljutomer. Genialna poteza. Vse sposobne in uspešne ljudi je potrebno odstraniti in že v kali zatreti, da bi kdo kaj dobrega naredil! S tem, ko ste ga odstranili ste tudi ustavili projekt obnove celotnega otroškega oddelka. Le čemu tako metanje denarja za otroke, da bi imeli ordinacije po najvišjih standardih? Res škoda denarja! Če je sedaj bilo 30 let dobro, naj bo še naslednjih 30 let v taki zgradbi. Zaposleni so se tudi že navadili na te prostore in si novejših res ne zaslužijo. Naj se denar porabi nekje drugje, najbolje za plače, za nikoli opravljene nadure in podobno. Za otroke je škoda denarja!!! Kot drugo gre posebna zahvala, da ste zaprli enoto vrtca v Gresovščaku! Iskrene čestitke!!! S tem ste privarčevali veliko denarja, ki bi spet nepotrebno šel za otroke. Le zakaj dajati za otroke denar? Tudi 3 delovna mesta ste s tem uničili. Naj si ženske doma na vrtu in njivi pridelujejo zelenjavo, da ne bodo lačne. Zakaj bi proračun občine moral krmiti tri zaposlene in po vrhu še ostale vzdrževalne stroške enote vrtca v Gresovščaku? Tri ženske gor ali dol. Glede na propadlo Muro je to kapljica v morje. Občina bo s tem veliko privarčevala. Kaj bi po nepotrebnem spet metali denar za otroke!!! Otroci so eno samo veliko breme in strošek. Še enkrat HVALA gospa županja in njeni svetniki za te dve vrhunski potezi in privarčevani denar!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2015 ob 10:32 prlekija gost

        Glede obnove otroškega v ZD lahko vidimo na straneh ZD, da je v času direktorja bilo že spomladi vse pripravljeno za gradnjo, menda je bil že razpis. Če ne bi bilo menjave bi to že bilo končano, sedaj bo to pač kasneje, kljub temu pa se bodo sedaj eni s tem hvalili. Bolj je zaskrbljujoče, da se z obnovo verjetno ne bo nadaljevalo po drugih oddelkih, kot je bilo predvideno in menda že zagotovljen denar.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2015 ob 6:52 gost gost

      No pa ni vse tak črno v Ljutomerju kot je tu napisano saj mamo županjo že 5.let tako, da smo volilci bili z njo v prejšnem mandati zadovolni in smo jo izvolili ponovno na to mesto. To kar pa se tiče teh starih klanov pa je res, da bodo morali spustiti vajeti in zaupati mlajšim in sposobnejšim. Županja pa bo si mogla postaviti mejo kje koga in zakaj.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2015 ob 14:09 helena gost

      Seveda, da ni črno. Odlično je. Kot je bilo zgoraj omenjeno je privarčevala veliko denarja na račun obnove otroških ambulant in zaradi zaprtja enote vrtca v Gresovščaku. Zato tudi ploskam županji in njenim svetnikom, da so naredili te poteze. Kaj bi za otroke dajali denar? Tudi tri zaposlene gor ali dol. Glavno, da je stanje na računu občine pozitivno. To šteje!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2015 ob 13:50 mendo gost

      Tüdi v Murski je bil veleposlanik Venezuele na otvorijtvi permakulturnoga vrta ki pa je tak zaraščeni in zapüščeni kak džungla .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.