https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Nedelici znova obudili običaj »lüpanja kukorce«

Nedelica, 04.10.2015 ob 7:00  

Na Kovačevi domačiji v Nedelici v organizaciji Zavoda koušta že vrsto let obujajo običaj »lüpanja kukorce«.


Tudi tokrat so obiskovalci lahko prisluhnili ljudskim vižam ter uživali v nastopih tamkajšnjih otrok, nato pa so se lahko vsi zapodili na kup koruze, ki so jo po nekdajšnjem običaju kar po domače »lüpali«. Dobre volje ni majkalo, za lačne in žejne pa so poskrbeli domačini z domačimi dobrotami in odlično kapljico.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2015 ob 11:18 vanč gost

      Bogme zakoj je tak narod paroven za tou jesti ki ga tak čakajo ne razmim lidij .Keri so tak požrejšnji in čakajo samo ka je kšenki.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2015 ob 16:57 Đouži gost

        Vanč ti pri sakšoj prireditvi samo šinfleš kak odi narod zašenki gejst pa pijt. Vej pa či nešče neka pripravi pa ponidij, te si pač tisti keri ta prijdejo tou lejko zemejo. Nede se znankar nešče zavolo špricera ali dva vozo okouli po priredijtvaj po Prekmurji. Lep pozdrav

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2015 ob 12:46 pišta gost

      Pa nej je tou poanta , nega lidij , tou je beteg ! Vej pa pogledni , če nastopajouče vzemeš krej , ka jih ostane ?????Pet ali deset ! Te se pa splača , vse tou pripravlati , pa se za tou truditi , nazadnje pa te sam sebi spejvleš pa kažeš ! Škoda mladi na tole stvar ne dajo nič !!?? Tole je vzgoja in način odraščanja mladih , ki še ne vejo kaj vse zamujajo z tem , da nočejo videti svoje predhodnosti in svoje kulture !!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2015 ob 20:21 gost

      jes pa tak pravin.vsaka čast ten lidejn ,ki tou delajo ka du deca vidla ,kak se je tou inda delalo,pa če jij je tudi malo biloj se je splačalo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.