https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dvorec Rakičan ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave

05.10.2015 ob 10:20  

V dvorcu Rakičan bo v petek, 30. oktobra 2015 od 11. ure naprej in vse do jutranjih ur naslednjega dne na grajskem dvorišču in v parku ob dvorcu ponovno potekala najboljša čarovniška zabava. Prireditev Ples – noč čarovnic bo prežeta s prekmursko kulinariko, kulturno-etnološkimi vsebinami, srednjeveškim in čarovniškim programom ter odlično animacijo za otroke in odrasle. Na dveh velikih odrih bodo obiskovalce zabavali Neda Ukraden, Modrijani, Rock Partyzani, Zlata Žila, Plamen in Tropik.

 

Podroben program prireditve najdete TUKAJ - KLIK. V letošnjem programu, ki ga bosta povezovala vedno zabavna Primož in Dani, sodelujejo ustvarjalci in animatorji iz 4 različnih držav. Pripravili bodo znameniti in edinstven čarovniški proces, velik kres, več ognjenih predstav, bruhanje ognja, ognjemet, poslikave obrazov, prikaz življenja v srednjem veku, srednjeveške predstave in viteške boje, poslikave obrazov, glumaške predstave, čarovnike na hoduljah in številne plesne točke v izvedbi plesne šole Zeko. Posebej atraktiven bo čarovniški polet iz dvorca po ZIP-LINE, s katerim bodo lahko poleteli vsi od šestega leta naprej. Na zraku bo pa svoje »čarovnije« prikazal najhitrejši slovenski motošportnik, Peter Podlunšek.

Na Plesu – noč čarovnic so posebej zaželjene maske in metle, kot nepogrešljiv pripomoček pravih čarovnic. Na prizorišču bo postavljenih več šotorov, zato bo prireditev potekala v vsakem vremenu. Za nemoteno organizacijo zahtevnega projekta skrbi RIS Dvorec Rakičan, ki tesno sodeluje z društvi, ki bodo prireditev še dodatno popestrila. V času jesenskih počitnic, od 25. – 30. oktobra 2015 v dvorcu Rakučan za otroke od 5. do 14. leta pripravljajo tri počitniške programe: Srednjeveški program, Počitnice s konji in Slikarsko šolo pod vodstvom akademske slikarke Natalije Šeruga.

Predprodaja vstopnic za Ples – noč čarovnic se bo pričela v torek, 6. oktobra 2015. Cena v predprodaji za odrasle je 4,00 EUR, za otroke od 4. do 12. leta 3,00 EUR, za mlajše od 4. let pa je obisk prireditve brezplačen. Število vstopnic v predprodaji je omejeno, zato pohitite z nakupom. Po zaključku prodaje po predprodajni ceno bo možen le še nakup po redni ceni. Več informacij o programu, prodajnih mestih, popustih za skupine in drugih podrobnostih o prireditvi na www.ris-dr.si.

Kaj vse organizatorji napovedujejo za letošnji Ples - noč čarovnic, pa si lahko ogledate tudi v videu:

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija