https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vinske kraljice na gobarskem pikniku v Negovi

Negova, 06.10.2015 ob 10:00  

V Negovi so na prvo soboto letošnjega oktobra pripravili 22. obrtniško-podjetniški gobarski piknik 2015

 

V gozdove Negove so se podali številni udeleženci tradicionalnega, sedaj že 22. gobarskega piknika Območne obrtno podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona.

Čeprav so ponekod potekale trgatve je v Negovo, oziroma ob Lovski dom Negova, prišlo več kot 200 ljubiteljev gob, narave, zdravja in druženja, ne le z radgonskega območja, temveč tudi od drugod, tako iz Slovenije kot sosednje Avstrije. Organizatorji iz OOZ Gornja Radgona, na čelu s predsednikom Stankom Rojkom, podpredsednikoma Darkom Firštom in Brankom Novakom ter sekretarko Majdo Horvat so ob tem izrazili zadovoljstvo. Skupno so nabrali okoli 70 kilogramov gob in skoraj vse so porabili za odlično gobovo juho, katero so prisotni, skupaj z ajdovimi žganci, ter gobovim golažem z veseljem pojedli.

Prireditev so prvič s svojim obiskom počastile tudi nekatere lokalne vinske kraljice iz širšega slovenskega prostora, kot so: Anja Trstenjak (Vinska kraljica Radgonsko - Kapelskih goric), Mateja Šek (Jeruzalemska vinska kraljica), Doroteja Šekoranja (Vinska kraljica Bizeljskega), Nataša Ferjančič (Vipavska vinska kraljica), Urška Polanec (Ptujska vinska kraljica) in Martina Breznik (Cerkvenjaška vinska kraljica).

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2015 ob 11:38 privatnik gost

      Kako to ? Zdaj se že v vsaki vasi , na vsakem shodu , zberejo Vinske kraljice !??? No tele na sliki 14. so vredu --krasne in godne za .... Tudi Vinske kraljice so super . na sliki jim edino smetajo trije moški , ki izgledajo , da so loški !!!???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2015 ob 12:53 Serbus gost

      saj nemre biti nači... da pa zaj že saka druga kuča kakšo kraljico ma.... če ne vinsko te pa kostajovo, pa tikvino, pa .... dekline majo gnes tako misel, ka če do se našemile ka do te nekaj več.... groza

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2015 ob 20:56 vanč gost

      Na fala bogi ka mamo takšo kraljico da se razmi tudi v gobe.Mijslin ka je naj bole srečna bijla na pujšči kda so kujali jejžev gulaš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.