https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski zdravniki pričeli z izdajanjem elektronskih receptov

07.10.2015 ob 13:00  

Danes je steklo vzporedno predpisovanje zdravil z elektronskim in papirnatim receptom. Na elektronske recepte bomo prešli postopoma, prvi pa smo jih dobili Pomurci.


Zdravniki so v pomurski regiji danes pričeli predpisovati elektronske recepte. Postopoma bodo na elektronski sistem izdajanja receptov prešli po vsej Sloveniji, saj naj bi od 2. movembra dalje na primarni ravni zdravstvene dejavnosti predpisovanje receptov potekalo le še preko sistema eRecept. Zadnji bodo eRecepte dobili v Ljubljani, kjer jih bodo začeli uvajati 29. oktobra.

S tem sistemom bodo bolniki za prevzem zdravila potrebovali le še kartico zdravstvenega zavarovanja, zdravilo pa bodo lahko prevzeli v katerikoli lekarni po celotni Sloveniji. Elektronske recepte bodo za zdaj uvedli le na primarni ravni zdravstvene dejavnosti, medtem ko je za sekundarno in terciarno raven prehod predviden za mesec februar.

Pilotno izdajanje elektronskih receptov so dlje časa že izvajali na Gorenjskem in Štajerskem, zaradi česar z Ministrstva za zdravje sporočajo, da večjih težav in daljših vrst v lekarnah zaradi prehoda ne pričakujejo.

Bi pa naj uvedba eReceptov prinesla veliko prednsoti tako zdravnikom, kot tudi farmacevtom in bolnikom. Z njim naj bi se namreč povečala varnost bolnikov, zmanjševanje možnosti administrativnih napak in napak v primerih več zdravil.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.