https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox populi: Podpora vladi še naprej raste

12.10.2015 ob 11:00  

Rezltuati ankete, ki jo je za uredništvo Dela na vzorcu 600 anketirancev opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik, kažejo da je podpora vladi Mira Cerarja večja drugi mesec zapored. Vlado ob prvi obletnici delovanja podpira skoraj 24 odstotkov vprašanih. Stranka z največjo podporo pa je prav tako že drugi mesec zapored SMC pred SDS.


Vlado trenutno podpira skoraj 24  odstotkov vprašanih, ne podpira je dobrih 42 odstotkov, srednjo oceno pa ji podeljuje dobra četrtina vprašanih.

Na prvem mestu SMC

Tudi v podpori političnim strankam ni bistvenih sprememb. Na prvem mestu je SMC z 10,6 odstotka podpore, sledi ji SDS z 8,5-odstotno podporo. ZL je podpora nekoliko padla, vendar kljub temu ostaja na tretjem mestu  s 5,9 odstotka podpore. Sledijo SD (5,4 odstotka), NSi (3,6 odstotka) in DeSUS (3,1 odstotka).

Najbolj priljubljen politik ostaja Pahor 

Tudi med priljubljenostjo politikov ni večjih sprememb. Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik države Borut Pahor, na drugo mesto se je prebila evropska poslanka Tanja Fajon, na tretje premier Miro Cerar. Sledijo Dejan Židan, Violeta Bulc in Luka Mesec. Na lestvico priljubljenosti se vprašata tudi Janez Janša in Alenka Bratuša, posloviti pa sta se morala Zmago Jelinčič in Jože Tanko.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2015 ob 17:33 Mirko gost

      Avgusta je bila v resnici zelo majhna podpora, septembra malo manj slaba, tokrat pa le ni najslabša v zadnjih treh mesecih. Kaj nam hočete povedati? Da smo bedaki! Da se greste igrice in nam za vsako ceno hočete prikazati, da je vlada uspešna, da je vse boljša. Vsi vemo, da ni uspešna, to kažejo ankete, tudi vaše,

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2015 ob 9:30 Aus gost

      Neven kje delajo ali kako delajo tote ankete ampak kolikor vem in poznam ljudi noben delavec ali hlapec oz tak ki je v štali gor zraso ve kako se životari na račun take vlade ki NI NIKOL DELALA kaj šele da bi ji bilo mar za Gospodarstvo oz Zdravstvo ki je najbolj pomemben temelj v življenju Taki se še na tej vladi niso narodili in se še en cajt nebodo.Zato tej anketi dajem MINUS velik kot Triglav...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.