https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svet Murska Sobota podjetjema Roto in Hofer odobril širjenje prostorov

Murska Sobota, 14.10.2015 ob 8:26  

Včeraj so se na 7. seji mestnega sveta sestali murskosoboški mestni svetniki. Tokrat jo je vodil podžupan MO Murska Sobota Zoran Hoblaj. Tokratnja seja je bila predvsem v znamenju sprememb občinskih odlokov o načinu opravljanja nekaterih lokalnih gospodarskih javnih služb.

 

Spremembe občinskih odlokov o načinu opravljanja lokalnih gospodarskih javnih služb

Inštitut za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor je v začetku letošnjega leta izdelal analizo organiziranosti lokalnih gospodarskih javnih služb v MO Murska Sobota. Ta je pokazala, da je nekatere občinske odloke potrebno uskaditi z veljavnimi predpisi in uskladitev področja izvajanja gospodarskih javnih služb.

Prvi se je nanašal na javno službo oskrbe s pitno vodo, drugi na izvajanje javne službe odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode, tretji na način opravljanja lokalne gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin ter četrti na način opravljanja rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in drugih prometnih površin v MO Murska Sobota. Vse odloke so v prvi obravnavi mestni svetniki potrdili.

Hofer in Roto širita poslovne prostore

V nadaljevanju seje so prav tako potrdili  odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za trgovino Hofer ob Kroški ulici v Murski Soboti. Investitor želi k osnovnemu trgovskemu objektu, za katerega že ima gradbeno dovoljenje, zgraditi še dodatne prostore.

Potrdili so tudi odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za gospodarsko cono v Černelavcih, kjer želi investitor (podjetje Roto Group d.o.o.) graditi nove prostore, ki bodo dopolnjevali že obstoječe.

Seznanili so se z aktivnostmi TUS

Mestni svetniki so potrdili še predlog o ukinitvi javnega zavoda Romski zaposlitveni center, ki je bil ustanovljen leta 2007, da bi Romom omogočal lažji vstop na trg dela, a finančno ni nikoli posloval.

Mag. Mojca Breščak, direktorica Razvojnega centra Murska Sobota, je mestnim svetnikom predstavila pripravo Trajnostne urbane strategije (TUS) za MO Murska Sobota. Med drugim je povedala, da so tematske delavnice ali premišljevalnice v sklopu »Sobota, kot si jo želimo«, kar 16 so jih izvedli, na državnem nivoju označili za primer odlične prakse. Občani so na njih izpostavili več problemov, pa tudi rešitev, v glavnem pa si želijo prijazno urbano okolje. Ob koncu je Breščakova murskosoboškim mestnim svetnikom predstavila še prihodnje aktivnosti v zvezi s TUS na območju MO Murska Sobota.

Zamenjave v svetih javnih zavodov

Zadnja točka dnevnega reda se je nanašala na kadrovske zadeve, ki so bila v znamenju zamenjav v svetih javnih zavodov Pomurskega muzeja Murska Sobota, Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin, Svet za varstvo pravic najemnikov stanovanj, javnega vzgojno – izobraževalnega zavoda OŠ I Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Ljudske univerze. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2015 ob 10:57 gost

      "Romski zaposlitveni center" HAHAHA KAKŠEN ZAPOSLITVENI CENTER ČE PA NEGA DELA. PA TISTI CIPS V SOBOTI BI TUDI LEJKO UKINILI KA JE BREZVEZE. PA ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE VSAJ 20 LJUDI SEDI TAM PO NEPOTREBNEM

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2015 ob 10:57 smc gost

      Ka župan se je ger sliko ka ga nega ??

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2015 ob 12:31 gost

      Rad bi znal kje ste imeli premišljevalnice Sobota kot si jo želimo. Smo hoteli občani ene od ulic v MS spremeniti potek prometa in se sestali z predstavniki mestnega sveta, da bi rešili probleme zaradi tega v naši ulici.Dobili smo obljube, ki se niso uresničile, gluha ušesa in še naprej nevzdržne razmere. Pa nismo nič premišljevali ampak konkretno zahtevali, ampak se vidi da to nič ne zaleže.Tako, da ta premišljevanja lahko imate v vrtecu. LP.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2015 ob 15:55 legionar gost

      Prebivalce Černelavec do še bole strupili z dovoljenjem mestnoga svejta .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2015 ob 16:05 gost

      Ja, Polana je še bliže.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2015 ob 18:02 gost gost

      Pa je res potrebno širiti trgovine, a jih ni že preveč na našem območju? Kaj pa naredite za širjenje delovnih mest, zaposlitve in s tem preživetje naših ljudi? Očitno vam je vseeno, da mladi izobraženci, ki jih je štipendirala naša regija odhajajo drugam in se tam izkažejo, ker za doma niso dovolj dobri. Dovolj dobri pa niso zato, ker je tu prisoten edino klientelizem, nepotizem , in zadovoljstvo z vsem, kar je, samo, da je dobro za nekatere. Tu je potrebno dati soglasje in nekaj konkretno narediti, ne za širjenje trgovin. Toliko v razmislek mestni svetniki.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2015 ob 8:17 gost

        Pa ka tou tejbe mouti? Vej pa Hofer je privat investitor in lejko na svoji zemli s svojimi pejnezami zida ka ščej. Gda te že ednouk skapejrali ka pri nas več nede velkih fabrik zatou hejnjajte že edni in isti nonstop tupiti o teh nouvih fabrikaj pa delovnih mestih. Ka mislite ka ta van občina pa država fabrike zidajli pa delovna mesta rihtali? Tej časi so mijmo. Tou je bilo samo v socializmi. Zdaj je komunizem če van je enin še nej kapnilo. Tak ka lepou đoučite še naprej za delovnimi mesti pa fabrikami, toga pri nas v Soboti več nede.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.10.2015 ob 18:38 gost

      ka ste mislili ka do vas nosili po soboti to večinoma stari mački v mesno sveti eni in isti že par lejt pa nej nič napravili tan samo sedijo pa poslušajo kot v šoli glavno ka so dobre sejnine plačane župan jevšek pa tak ali tak še nema nič pokazat od vodenja svojega mandata predvolilni golaš smo pojeli glavno ka oni forserajo noč vještica in naš največji conprnjak dobro zna svojo rot držati pri kopanji vsi so enaki samo glavno ka pavlinjek de zido mogoče bodo nova delovna mesta

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.10.2015 ob 18:51 gost piši gost

      Zadnjemi gosti pa rejsan ne bi škodilo, če bi šče malo v šolo šol. Vej pa tou njegovo pijsanje je nečitlivo, nepismeno. Ali rejsan ne vej pijsati,ali se pa norca dela, tou san najbole zna. Sakšomi pa tudi nej trbej pisariti.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.10.2015 ob 19:20 gost

      Vidva si lahko kar roke podata.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.10.2015 ob 8:18 gost

      Mislo san ka je zdaj kapitalizem.... sorry. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.10.2015 ob 13:46 gost

      srmaček je či duže bole plešasti. Pametni lasje zapuščajo noro glavo :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.10.2015 ob 17:56 gost

      Samo ka se te nede pozabilo što s svojo večino v mestnon svete vozi trgovine v varaš...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.