https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Delegacija Skupine madžarsko-slovenskega prijateljstva obiskala tudi znamenitosti Lendave

Lendava, 15.10.2015 ob 10:30  

Na uradnem obisku v Sloveniji je od 14. do 16. oktobra 2015 delegacija Skupine madžarsko-slovenskega prijateljstva, pod vodstvom predsednika skupine Jánosa Halásza.

Delegacijo sta včeraj v Lendavi sprejela predsednik Skupine prijateljstva z Madžarsko dr. László Göncz in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horváth. V prostorih Občine Lendava je sledilo srečanje z županom občine Lendava mag. Antonom Balažkom. Pogovora so se poleg župana udeležili še poslenec DZ RS Franc Laj, veleposlanica Madžarske Szilágyiné Bátorfi,glavni konzul Madžarske Márky Zoltán, poslanec madžarske narodne skupnosti v DZ RS dr. László Göncz in predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodnostne skupnosti Ferenc Horváth.

Zbrani so se pogovarjali o možnostih gospodarskega sodelovanja, kjer je Franc Laj Izpostavil pomembna razvojna projekta, razvoj gospodarskega vozlišča v Lendavi in primer vzorčne turistične kmetije. Predstavniki madžarske delegacije so podprli omenjene projekte, saj v njih vidijo priložnosti sodelovanja in razvoja. Tema pogovora je bila tudi izgradnja drugega tira do koprskega pristanišča, ki je za Pomurje in Madžarsko izrednega strateškega pomena. Poslanec SMC Laj je ob koncu prikazal še možnosti zagona bazične industrije v Nafti Lendava ter ob tem pozdravil madžarskega gospodarskega atašeja na konzularnem predstavništvu v Lendavi, za vzpostavitev močnejših gospodarskih stikov, kar odpira možnosti pri skupnem iskanju rešitev okrog zaposlovanja in vlaganj.

Delegacija je obiskala tudi dvojezično srednjo šolo, ogledali so si kmetijo družine Cuk ter obiskali stolp Vinarium. Uradni obisk je delegacija Skupine madžarsko-slovenskega prijateljstva zaključila s pogovorom s predstavniki madžarske manjšine s področja izobraževanja, kulture, gospodarstva in kmetijstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2015 ob 10:44 kodila gost

      Bla, bla, bla. Pa še inouk BLA. Dečki ste se poglednoli v glendalo ? Luzeri na kvadrat. Vüpan, ka ste šli gejst za naše pejneze, gda ste pa šli razno, ste pozabili zakoj ste sploj tan sideli. Kak dugu mu vas šče gledali ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2015 ob 10:46 gost mađo gost

      Pretiravajo s temi srečanjami, delegacijami. Ge je od toga kakši hasek, ovi itak delajo po svoje. Sicer pa to nej trbej objavlati.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2015 ob 12:02 hotiza gost

      Slovensko --- Madžarskega prijateljstva alo .Vej pa so vse povsedi tan dol sami madžari kakše je te to prijateljstvo ? Bogi so si pri duši .Hat neki cejla Lendava je LEVAN SARVA .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2015 ob 12:02 Franc Horvat gost

      Ferenc Horvath na napačni strani mize si si dol sel, oni drugi so kao tvoji.Marš prek mize.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2015 ob 14:34 gost

      Pravilno povedano..trla baba lan, da joj prođe dan..

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2015 ob 14:59 gost

      Smijejo se kak krokodili , tole je zahrbtni smeh ! Končno pa mij od toga nemamo nikaj !!? HAT v kapu scat ..

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.